Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs Sekretarijata za poljoprivredu APV
  • 25.03.2017. 11:00

Za hladnjače i sušare od APV 135 miliona dinara

Sekretarijat za poljoprivredu APV raspisao je konkurs za sufinansiranje nabavke opreme za hladnjače i sušare. Za tu namenu je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 135 miliona dinara, a APV će pri tome pokriti 50 odsto ukupne investicije.

Foto: Damir Rukovanjski
  • 1.388
  • 66
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu novca za sufinansiranje investicija u opremu za hladnjače, mašine i opremu za preradu uljarica i sušare za aromatično, začinsko i lekovito bilje za 2017. godinu.

Kako je definisano tekstom konkursa, bespovratna sredstva koje dodeljuje pokrajinska Vlada namenjena su za unapređene tehničko-tehnološke opremljenosti poljoprivrednih gazdinstava, odnosno za opremanje manjih hladnjača za čuvanje voća i povrća, kupovinu mašina i opreme za pripremu voća i povrća za tržište, kao i za nabavku mašina za pripremu, pranje, poliranje, sortiranje i pakovanje voća i povrća, nabavku paleta za skladištenje proizvoda, opremanje sušara za aromatično, začinsko i lekovito bilje i opreme za preradu uljarica.

Pokrajina pokriva 50% troškova investicije

Za tu namenu će iz budžeta APV biti izdvojeno 135 miliona dinara, pri čemu će Pokrajina pokriti troškove 50% od ukupne vrednosti investicije, odnosno vrednosti opreme. Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za:

1. nabavku hladioničkih vrata, termoizolacionih panela, elektroopreme i instalacija, rasvete, kontrolnih sistema, radnih stolova, vaga i druge opreme;

2. kupovinu rashladne opreme, to jest rashladnih agregata, kompresora, isparivača, kondenzatora;

3. nabavku mašina za čišćenje i pranje voća i povrća, linija za sortiranje i kalibriranje, pakovanje i označavanje, a može se iskoristiti i za boks i ram palete;

4. kupovinu tunelskih, trakastih i komornih sušara, opreme i uređaja za sušenje u vakuumu, mikrotalasno, osmotsko i sušenje zamrzavanjem - liofilizatora i druge slične opreme.

Ko ostvaruje pravo da konkuriše?

Pravo na podsticaje ostvaruju poljoprivrednici upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava koji se nalaze u aktivnom statusu, a osim njih pravo da konkurišu imaju i privredna društva, odnosno zemljoradničke zadruge. Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 31. maja ove godine.

Prijave sa neophodnom dokumentacijom, u koje spadaju računi sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, carinskim deklaracijama ako je reč o opremi iz uvoza, mogu se poslati poštom ili predati lično na pisarnici pokrajinske Vlade u Novom Sadu sa naznakom: "Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u opremu za hladnjače, mašine, opremu za preradu uljarica i sušare za aromatično, začinsko i lekovito bilje u 2017. godini".

Foto: Damir Rukovanjski


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Hladnjače Sušare Voće Povrće Konkurs APV Vojvodina Pokrajinski sekretarijat Poljoprivreda Lekovito bilje


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB