Puna šerpa suvog mesa za svakog seljaka koji živi od svog rada predstavlja pravo malo bogatstvo.

Kukuruz nikao i opstaje u slami na užarenom asfaltu.

Srpski patrijarh Porfirije na obležavanju 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog.

Zamirisalo pokošeno seno.

Libade, deo vranjske gradske nošnje.

Razboj za tkanje narodnih nošnji.

Ćuran zalutao u gepeku utomobila.

Stanče u lov na fazane, jerebice, prepelice i zečeve uvek ide u društvu svoja dva lovačka psa.

Vranjanke i ovog Vidovdana iznele svoja tkanja na provetravanje u dvorišta i na taj način ispoštovale narodni običaj svoga kraja.

Uskoro počinje berba Lavande.

Manastir Sveti Prohor Pčinjski obeležio 950 godina postojanja.

U pauzi između dva posla valja ispeći i dobru prepečenicu.

Iz ovih jaja uskoro će se izleći mali pilići.

Iz predivnih cvetova graška uskoro će se pojaviti ukusan plod.

Od predivnih cvetova zove žene u vranjskom kraju spremaju čudotvoran sok.

Rasad praziluka spreman za prodaju.

Ovako osušeno svinjsko meso je najslađe.

Posle bogate žetve treba i nazdraviti.