Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Posečena stabla
  • 26.08.2020. 09:00
  • Sremski okrug, Vojvodina, Bukovac

Petkovićima posekli 280 stabala kajsije - počinioci nepoznati

Obližnje komšije tokom noći nisu čule, ni videle ništa neobično, a Petkovići ne mogu da pretpostave ko je posekao voćke i šta je motiv.

Foto: Facebook/Nemanja Petković
  • 645
  • 31
  • 0

Porodici Petković, koja ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo u Bukovcu kod Novog Sada, za sada nepoznati počinioci, preko noći su posekli ceo voćnjak sa 280 stabala kajsije, izveštava RTS.

Obližnje komšije tokom noći nisu čule, ni videle ništa neobično, a Petkovići ne mogu da pretpostave ko je posekao voćke i šta je motiv.

"Nikome se ne zameramo. Nikakve dugove. Samo smo ulagali u ovo, podizali kredite za mehanizaciju, za sadnice. Naša je zemlja", navodi Nemanja Petković za Javni servis.

Nepoznati počinioci posekli su 280 stabala kajsije porodici Petković

"Šteta. Početna investicija samo 1.000-2.000 evra. Trud, sve to. Kako da kažem. Budući prinosi koji su mogli biti. Ne mogu jednostavno da procenim." 

Čin koji je demoralisao

Petković kaže da štetu koja im je učinjena ne meri novcem, jer je bavljenje tim voćnjakom bila njegova strast i velika ljubav, tolika, da se odlučio da mu to bude životni poziv, preneo je RTV.

Za ovaj medij kaže da veruje da je voćnjak posečen profesionalnim makazama za rezidbu ili čak pneumatskim, 'jer nema svako ovakav alat'.

Voćnjak nije bio osiguran, tako da porodica iz Bukovca mora da krene ispočetka. Nemanja je upisao master na Poljoprivrednom fakultetu iz voćarstva, ali kaže da ga je ovaj čin demoralisao.

Policija je obavila uviđaj, a u razgovoru za RTS kažu da zajedno sa nadležnim tužilaštvom rade na rasvetljavanju slučaja.


Tagovi

Posečena stabla Stabla kajsije Nemanja Petković Profesionalne makaze Šteta u voćnjaku Zločin


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta