Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekološki nemar
  • 31.05.2023. 10:30
  • Zlatiborski okrug, Užice

Reka Đetinja obojena šamponom za pranje automobila?

Prema počiniocu će, u okviru nadležnosti Komunalne milicije i Ekološe inspekcije grada, biti izrečena kazna i pokrenut prekršajni postupak.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine
  • 101
  • 11
  • 0

U popodnevnim časovima, u ponedeljak (29.5.) primećena je intezivno zelena boja u reci Đetinji u Užicu, nakon čega su na teren izašli Komunalna milicija, Ekološka inspekcija grada Užica i republički ekološki inspektor. U saradnji sa građanima otkriven je uzrok i počinilac ovog dela.

Reč je o preduzetničkoj radnji koja se bavi prozvodnjom šampona za pranje automobila. Navodno, kako je izjavio vlasnik radnje, šampon se pravi na biljnoj bazi, a do izlivanja u Jaz na Međaju došlo je prilikom pranja prostorija u kojima se odvija proizvodnja, istražilo je Ministarstvo zaštite životne sredine?

Zelena boja od šampona

Prema počiniocu će, u okviru nadležnosti Komunalne milicije i Ekološe inspekcije grada, biti izrečena kazna i pokrenut prekršajni postupak, a republički ekološki inspektor će u okviru svojih nadležnosti izvršiti nadzor, radi preciznog utvrđivanja materija koje se koriste u proizvodnji i preduzeti mere u skladu sa zakonom.

"Najoštrije osuđujemo neodgovorno ponašanje koje je opravdano uznemirilo građane, bez obzira, što nije bilo posledica po riblji fond u reci Đetinji", poručili su iz ministarstva.


Tagovi

Reka Đetinja Ministarstvo zaštite životne sredine Kazna Obojena reka Ekološki nemar Šampon za pranje automobila


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]