Pretraživanje tekstova
Stečajna uprava nikšićke Mlekare Nika raspisala je danas oglas za prodaju imovine te kompanije po ukupnoj početnoj ceni od 4,14 miliona evra.
Stečajna uprava nikšićke Mlekare Nika raspisala je danas oglas za prodaju imovine te kompanije po ukupnoj početnoj ceni od 4,14 miliona evra, u koju su uračunati nepokretna imovina, oprema i vozila.
Prodaja se obavlja na zahtev vlasnika Aleksandra Božovića, pošto Odbor poverilaca početkom avgusta nije prihvatio plan reorganizacije, zbog čega je u tom preduzeću proglašen bankrot. Prodaja će se obaviti putem javnog nadmetanja uz prikupljanje pismenih ponuda, prenosi portal Cdm.
Zainteresovani mogu da dostave ponude Privrednom sudu do 21. oktobra do 14 sati, a njihovo otvaranje zakazano je za 22. oktobar. Ponuđači su obavezni da uplate depozit za učešće na javnom nadmetanju u iznosu od pet odsto od početne cene za imovinu za koju dostavljaju ponudu.
Kriterijum za odabir ponude je isključivo najveća ponuđena cena, a odluku o prihvatanju najpovoljnijih ponuđača i prodaji imovine stečajni upravnik će doneti najkasnije u roku od sedam dana od javnog otvaranja ponuda.
Poslovanje Božovića u Mlekari Nika počelo je 2005. godine kada ju je kupio iz ranijeg stečaja, a sredstva za tu kupovinu od 600 hiljada evra je obezbedio iz kredita. U novembru prošle godine proizvodnja je obustavljena, jer su mesec dana ranije njeni kooperanti prekinuli sa isporukom mleka, koje im Božović nije plaćao više od godinu dana. U martu je, na zahtev Božovića, uveden stečaj, a 70 radnika je otišlo na biro rada.
Mlekari su u aprilu u krugu fabrike počeli sa danonoćnim protestima, navedeno je u tekstu.
Foto: niksicki.me
Izvori
Tagovi
Nikšička mlekara Nika Najveća cena Ponude Aleksandar Božović Bankrot Ponuđači Obustavljena proizvodnja Isporuka mleka Protesti
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
U jugozapadnoj Andaluziji, u regiji Sierra de Aracena, nastaje najpoznatiji iberijski pršut – proizvodi se od posebne rase svinja koje slobodno pasu i hrane se žirovima, što mesu daje jedinstvenu aromu i teksturu. Najčuveniji je Jamón de Ja... Više [+]
U jugozapadnoj Andaluziji, u regiji Sierra de Aracena, nastaje najpoznatiji iberijski pršut – proizvodi se od posebne rase svinja koje slobodno pasu i hrane se žirovima, što mesu daje jedinstvenu aromu i teksturu. Najčuveniji je Jamón de Jabugo, zaštićen oznakom geografskog porekla, dok se najskuplji pršut na svetu, Manchado de Jabugo, proizvodi upravo ovde. Kilogram košta čak 4.840 evra, a suši se sedam godina. Naziv potiče od retke rase svinje Manchado de Jabugo. Ova vrsta je bila gotovo izumrla, ali su je lokalni farmeri sačuvali i ponovo oživeli. Svinje žive slobodno u hrastovim šumama, a njihov prirodan način ishrane i uzgoja presudan je za specifičan ukus ovog delikatesa. #prsut