Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prodaja mlekare
  • 21.09.2015. 15:30

Prodaje se imovina nikšićke Mlekare Nika

Stečajna uprava nikšićke Mlekare Nika raspisala je danas oglas za prodaju imovine te kompanije po ukupnoj početnoj ceni od 4,14 miliona evra.

Foto: niksicki.me
  • 66
  • 2
  • 0

Stečajna uprava nikšićke Mlekare Nika raspisala je danas oglas za prodaju imovine te kompanije po ukupnoj početnoj ceni od 4,14 miliona evra, u koju su uračunati nepokretna imovina, oprema i vozila.

Prodaja se obavlja na zahtev vlasnika Aleksandra Božovića, pošto Odbor poverilaca početkom avgusta nije prihvatio plan reorganizacije, zbog čega je u tom preduzeću proglašen bankrot. Prodaja će se obaviti putem javnog nadmetanja uz prikupljanje pismenih ponuda, prenosi portal Cdm.

Ponude mogu da se dostave do 21. oktobra

Zainteresovani mogu da dostave ponude Privrednom sudu do 21. oktobra do 14 sati, a njihovo otvaranje zakazano je za 22. oktobar. Ponuđači su obavezni da uplate depozit za učešće na javnom nadmetanju u iznosu od pet odsto od početne cene za imovinu za koju dostavljaju ponudu.

Kriterijum - isključivo najveća ponuđena cena

Kriterijum za odabir ponude je isključivo najveća ponuđena cena, a odluku o prihvatanju najpovoljnijih ponuđača i prodaji imovine stečajni upravnik će doneti najkasnije u roku od sedam dana od javnog otvaranja ponuda.

Poslovanje Božovića u Mlekari Nika počelo je 2005. godine kada ju je kupio iz ranijeg stečaja, a sredstva za tu kupovinu od 600 hiljada evra je obezbedio iz kredita. U novembru prošle godine proizvodnja je obustavljena, jer su mesec dana ranije njeni kooperanti prekinuli sa isporukom mleka, koje im Božović nije plaćao više od godinu dana. U martu je, na zahtev Božovića, uveden stečaj, a 70 radnika je otišlo na biro rada.

Mlekari su u aprilu u krugu fabrike počeli sa danonoćnim protestima, navedeno je u tekstu.

Foto: niksicki.me


Izvori

Tanjug


Tagovi

Nikšička mlekara Nika Najveća cena Ponude Aleksandar Božović Bankrot Ponuđači Obustavljena proizvodnja Isporuka mleka Protesti

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Postavljanje kablova na rendžer zalivnom sistemu, pred predstojeću sezonu. Rendžeri su pokretne mašine za navodnjavanje, a vodu zahvataju iz kanala preko pumpnog agregata. Iz rasprskivača koji su postavljeni duž mašine voda se raspoređuje p... Više [+]