Pretraživanje tekstova
Trideset pecaroša na zaleđenom Dunavcu u Bačkom Monoštoru želelo je da se oproba u pecanju štuke na ledu.
Trideset pecaroša na zaleđenom Dunavcu u Bačkom Monoštoru želelo je da se oproba u pecanju štuke na ledu. Prvo su morali da pripreme teren, a najbolji alat za to bila je sekira. Morali su da probiju led debljine i do 20 cm.
"Ima 4, 5 metara pecaroškog najlona, udica, plovak. To se stavi i čeka se da štuka povuče. Samo pecaroši mogu da dožive taj osećaj" kaže za RTV Zoran Adam.
Ivica Pejak dodaje da za njega ovo sada i nije zima:
"Mi smo nekada motorima išli po ledu debljine 30 cm, ali to nam nikada nije smetalo. Bilo je i upecane ribe, mada sada ide jako slabo".
Za štuku se kaže da je grabljivica iz zasede, objašnjava Marin Periškić. Dodaje da je bolje ako se ne peca na otvorenoj vodi, jer se ona umiri kraj trava i granja.
Organizovano je i takmičenje u pecanju na tri udice, a riba koja bi se uhvatila, bila bi vraćena u vodu. Nažalost, pecaroši tog dana nisu imali sreće, ali su se brzo utešili uz druženje i dobar zalogaj.
Foto: iKumpunen / Pixabay
Izvori
Tagovi
Pecanje štuke Led Bački Monoštor
Autorka
Više [+]
Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Simptomi prisustva lisne vaši crvenih gala (Dysaphis devecta) na jabuci u vidu deformacija, uvijanja i crvenila mladog lišća..