Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Štuka
  • 27.01.2017. 19:30

Pecanje na ledu

Trideset pecaroša na zaleđenom Dunavcu u Bačkom Monoštoru želelo je da se oproba u pecanju štuke na ledu.

Foto: iKumpunen / Pixabay
  • 2.719
  • 355
  • 0

Trideset pecaroša na zaleđenom Dunavcu u Bačkom Monoštoru želelo je da se oproba u pecanju štuke na ledu. Prvo su morali da pripreme teren, a najbolji alat za to bila je sekira. Morali su da probiju led debljine i do 20 cm.

"Ima 4, 5 metara pecaroškog najlona, udica, plovak. To se stavi i čeka se da štuka povuče. Samo pecaroši mogu da dožive taj osećaj" kaže za RTV Zoran Adam.

Ivica Pejak dodaje da za njega ovo sada i nije zima:

"Mi smo nekada motorima išli po ledu debljine 30 cm, ali to nam nikada nije smetalo. Bilo je i upecane ribe, mada sada ide jako slabo".

Za štuku se kaže da je grabljivica iz zasede, objašnjava Marin Periškić. Dodaje da je bolje ako se ne peca na otvorenoj vodi, jer se ona umiri kraj trava i granja.

Organizovano je i takmičenje u pecanju na tri udice, a riba koja bi se uhvatila, bila bi vraćena u vodu. Nažalost, pecaroši tog dana nisu imali sreće, ali su se brzo utešili uz druženje i dobar zalogaj.

Foto: iKumpunen / Pixabay


Izvori

RTV


Tagovi

Pecanje štuke Led Bački Monoštor


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!