AgroKlub.rs

\

Sajmovi & dešavanja

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Sajmovi & dešavanja » 17. sajam suvomesnatih proizvoda "Pršutijada 2017"

17. sajam suvomesnatih proizvoda "Pršutijada 2017"

Pršutijada u Mačkatu

17. sajam suvomesnatih proizvoda "Pršutijada 2017"

Datum: 29.12.2016. 10:00

Kategorija:

Sajmovi & dešavanja

Sajam suvomesnatih proizvoda u Mačkatu, 17. po redu, održaće se od 10. do 12. februara pod pokroviteljstvom opštine Čajetina, Turističke organizacije Zlatibor.

Sajam suvomesnatih proizvoda ili popularna "Pršutijada" po svojoj masovnosti i geografskom poreklu posetilaca spada u red nacionalnih manifestacija.

Pršutijadu poseti preko 10.000 posetilaca iz čitave zemlje, a ideja za pokretanje događaja proistekla je od lokalnih proizvođača sa ciljem da se doda vrednost proizvodu koji se tradicionalno proizvodi na uskom području, standardizuje kvalitet, zaštiti geografsko poreklo i očuva pašni tov i naravno promocija.

Sajam suvomesnatih proizvoda ili popularna "Pršutijada" je po svom sadržaju privredna manifestacija, ali zbog toga što se izlaže nešto karakteristično za gastronomiju ovog kraja to je donekle i etnografska manifestacija. Pored izlaganja i prodaje suvomesnatih proizvoda, propratni program čine predavanja iz oblasti ruralnog razvoja i kulturno-umetnički program, što je komplementarno osnovnom sadržaju. Dođite i probajte tradiciju poručuju iz Turističke organizacije Zlatibor.

Autor: Miljko Radišić, Foto: V. Stapić

Broj pregleda članka: 1696; Uspešnost članka: 110.8

Tagovi: Zlatibor, Posetioci, Mačkat, Suvomesnati proizvodi, Turistička organizacija, Pršutijada 2017

Ključne reči članka: 17, sajam, suvomesnatih, proizvoda, prsutijada, 2017, proizvoda, suvomesnatih, manifestacija, sajam, suvomesnatih proizvoda, sajam suvomesnatih, sajam suvomesnatih proizvoda


Verica Matić

Svi tekstovi autora

Autorka Verica Matić

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a zalutala je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.