Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pršutijada u Mačkatu
  • 29.12.2016. 10:00

17. sajam suvomesnatih proizvoda "Pršutijada 2017"

Sajam suvomesnatih proizvoda u Mačkatu, 17. po redu, održaće se od 10. do 12. februara pod pokroviteljstvom opštine Čajetina, Turističke organizacije Zlatibor.

Foto: V. Stapić
  • 1.745
  • 85
  • 0

Sajam suvomesnatih proizvoda ili popularna "Pršutijada" po svojoj masovnosti i geografskom poreklu posetilaca spada u red nacionalnih manifestacija.

Pršutijadu poseti preko 10.000 posetilaca iz čitave zemlje, a ideja za pokretanje događaja proistekla je od lokalnih proizvođača sa ciljem da se doda vrednost proizvodu koji se tradicionalno proizvodi na uskom području, standardizuje kvalitet, zaštiti geografsko poreklo i očuva pašni tov i naravno promocija.

Sajam suvomesnatih proizvoda ili popularna "Pršutijada" je po svom sadržaju privredna manifestacija, ali zbog toga što se izlaže nešto karakteristično za gastronomiju ovog kraja to je donekle i etnografska manifestacija. Pored izlaganja i prodaje suvomesnatih proizvoda, propratni program čine predavanja iz oblasti ruralnog razvoja i kulturno-umetnički program, što je komplementarno osnovnom sadržaju. Dođite i probajte tradiciju poručuju iz Turističke organizacije Zlatibor.

Autor: Miljko Radišić, Foto: V. Stapić


Tagovi

Pršutijada 2017 Mačkat Zlatibor Turistička organizacija Suvomesnati proizvodi Posetioci


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.