Pretraživanje tekstova
BC hibridi Sombor koriste priliku da na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu upoznaju potencijalne kupce sa prednostima svojih hibrida, kao i sorti strnih žitarica, za setvu koja ih očekuje sledeće sezone.
Bc Institut za oplemenjivanje i proizvodnju bilja iz Zagreba u Srbiji predstavljaju BC hibridi iz Sombora, i to uspešno, već 10 godina. Proizvodnja je povećana na 1.200 hektara, a postali su i vlasnici doradnog centra u Kuli. Pored kukuruza, koji je glavni proizvod, bave se i proizvodnjom i prodajom strnih žitarica.
"Ova sezona je bila teška, a setvene površine pod kukuruzom generalno su se smanjile za 15% do 20% u Srbiji. Uprkos tome, udeo BC hibrida u Srbiji povećao se za 20%", kaže direktor BC hibrida Sombor Velibor Ralević.
To potvrđuju i kupci, koji su se, nakon prošlogodišnjih suša, više nego ranije opredelili za BC kukuruz, koji je, zavisno od lokacije, dao za jednu do tri tone više prinosa, u odnosu na proizvođače koji nisu sejali BC hibride i koji su pri tome imali mnogo manji prinos. Slogan "I sa kišom i bez kiše BC hibrid daje više" se potvrdio u praksi:
"Preporučujemo da se hibridi seju u umerenom sklopu, pa mogu lakše da podnesu sušu", napominje Ralević i dodaje: "Imamo hibride za proizvodnju zrna i za proizvodnju silaže od FAO grupe 300 do 600. Naš najprodavaniji hibrid je Pajdaš, koji nam nosi 40% prodaje. Veoma smo zadovoljni".
Ova kompanija sarađuju sa poljoprivrednim stručnim službama, a spremaju se i za Dane polja, koji će biti održani na 10 lokacija. Centralni Dan polja je 9. juna u Kuli. Ovde se nalazi ogled svih sorti: pšenica BC Anica, BC Darija, BC Opsesija, BC Berbarda, BC Renata, BC Ljepotica, tritikale BC Goran i dva stočna ječma BC Vedran i BC Bosut.
Ova kompanija se već devetu godinu predstavlja na Sajmu, gde su u kontaktu sa kupcima, kao i sa poslovnim partnerima iz Srbije i inostranstva. Razmenjuju iskustva, a gosti će im biti i kolege iz Zagreba. BC hibride možete pronaći u Hali 1.
Tagovi
BC hibridi Sombor Hibridi kukuruza Sorte žitarica Pajdaš Poljoprivredni sajam Novosadski sajam
Autorka
Više [+]
Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Učenici Mlekarske škole u školskoj radionici proizvode pirotski kačkavalj, jogurt i sireve, a redovni su i na svim takmičenjima širom Srbije..