Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BC hibridi
  • 17.05.2018. 16:15

BC institut već 120 godina, od čega 10 u Srbiji, paorima daje više

BC hibridi Sombor koriste priliku da na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu upoznaju potencijalne kupce sa prednostima svojih hibrida, kao i sorti strnih žitarica, za setvu koja ih očekuje sledeće sezone.

Foto: Aleksandra Kekić
  • 439
  • 19
  • 0

Bc Institut za oplemenjivanje i proizvodnju bilja iz Zagreba u Srbiji predstavljaju BC hibridi iz Sombora, i to uspešno, već 10 godina. Proizvodnja je povećana na 1.200 hektara, a postali su i vlasnici doradnog centra u Kuli. Pored kukuruza, koji je glavni proizvod, bave se i proizvodnjom i prodajom strnih žitarica.

"Ova sezona je bila teška, a setvene površine pod kukuruzom generalno su se smanjile za 15% do 20% u Srbiji. Uprkos tome, udeo BC hibrida u Srbiji povećao se za 20%", kaže direktor BC hibrida Sombor Velibor Ralević.

Pajdaš najprodavaniji hibrid

To potvrđuju i kupci, koji su se, nakon prošlogodišnjih suša, više nego ranije opredelili za BC kukuruz, koji je, zavisno od lokacije, dao za jednu do tri tone više prinosa, u odnosu na proizvođače koji nisu sejali BC hibride i koji su pri tome imali mnogo manji prinos. Slogan "I sa kišom i bez kiše BC hibrid daje više" se potvrdio u praksi:

"Preporučujemo da se hibridi seju u umerenom sklopu, pa mogu lakše da podnesu sušu", napominje Ralević i dodaje: "Imamo hibride za proizvodnju zrna i za proizvodnju silaže od FAO grupe 300 do 600. Naš najprodavaniji hibrid je Pajdaš, koji nam nosi 40% prodaje. Veoma smo zadovoljni".

BC hibird
Poljoprivrednici se informišu na štandu o ponudi BC hibrida

Ogledna polja sorti žitarica u Kuli

Ova kompanija sarađuju sa poljoprivrednim stručnim službama, a spremaju se i za Dane polja, koji će biti održani na 10 lokacija. Centralni Dan polja je 9. juna u Kuli. Ovde se nalazi ogled svih sorti: pšenica BC Anica, BC Darija, BC Opsesija, BC Berbarda, BC Renata, BC Ljepotica, tritikale BC Goran i dva stočna ječma BC Vedran i BC Bosut. 

Ova kompanija se već devetu godinu predstavlja na Sajmu, gde su u kontaktu sa kupcima, kao i sa poslovnim partnerima iz Srbije i inostranstva. Razmenjuju iskustva, a gosti će im biti i kolege iz Zagreba. BC hibride možete pronaći u Hali 1


Tagovi

BC hibridi Sombor Hibridi kukuruza Sorte žitarica Pajdaš Poljoprivredni sajam Novosadski sajam


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.