• Mostar 2019
  • 09.04.2019. 14:10
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Mostar

Otvoren 22. Međunarodni sajam privrede u Mostaru

Mostarski sajam održava se do 13. aprila 2019., a po broju izlagača i posetilaca, svakako je najuspešnija sajamska izložba u Bosni i Hercegovini. Zemlja partner je NR Kina koja će se predstaviti sa 50 kompanija na 2.000 m2.

Foto: Vedran Stapić
  • 66
  • 13
  • 0

22. Međunarodni sajam privrede u Mostaru, otvorio je svoja vrata danas, 9. aprila. Sajam je svečano otvorio Milorad Dodik, predsednik Predsedništva BiH, istaknuvši značaj ove manifestacije kako za privrednike koji se na njemu susreću, tako i za sam Mostar i područje Hercegovine. 

Prisutne je pozdravila i Dalfina Bošnjak, dugogodišnja direktorka Mostarskog sajma, a potpredsednik Kineskog veća za promociju međunarodne trgovine, Zhang Shenfeng izrazio je spremnost i ambiciju zajedničkog delovanja Bosne i Hercegovine i Kine koja je zemlja partner ovogodišnjeg sajma. 

Svečanosti otvaranja prisustvovali su brojni visoki državnici, pre svega Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, Darko Horvat, izaslanik Vlade Republike Hrvatske i ministar privrede RH, te Dragan Čović koji je istaknut kao osoba zaslužna za razvoj ovoga sajma. 

Podsetimo, Mostarski sajam održava se do 13. aprila 2019., a po broju izlagača i posetilaca, svakako je najuspešnija sajamska izložba u Bosni i Hercegovini. Zemlja partner je Narodna Republika Kina, kojoj će ovo biti drugo partnerstvo na mostarskoj izložbi. Na sajmu se predstavlja 50 kineskih kompanija na 2.000 m2, a osim izlagača iz ove zemlje, na Mostarskom će sajmu svoje proizvode i usluge predstaviti izlagači iz još tridesetak zemalja sveta te iz svih područja privrede.

Sastavni deo Mostarskog sajma su i njegove dve tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma, na kojem se promovišu autohtona domaća vina i turistička ponuda te Sajam knjige i grafičke industrije.

Sajam je smešten na 30.000 m2 otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora, u 2 paviljona. Na ovogodišnjem sajmu svoje proizvode izlaže do 800 izlagača iz 30 zemalja sveta. Očekuje se 50.000 posetilaca te 300 akreditiranih novinara. 

Za sve posetioce obezbeđen je veliki parking prostor, pogodnost je blizina špedicije, aerodroma i magistralnih puteva, a ono što ga čini vrlo uspešnim je na stotine potpisanih ugovora o saradnji. 

Nadamo se kako ćete na Mostarskom sajmu posetiti i izložbeni prostor Agrokluba gde možete saznati sve o nama te osigurati pregršt informacija o mogućnostima naših servisa za fizičke i pravne osobe. 


Foto prilog


Tagovi

Mostar 2019 22. Međunarodni sajam privrede u Mostaru Mostarski sajam Zemlja partner Sajam turizma


Autor

Vedran Stapić

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Vlasnik SLinka, bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rešenja, a s vremena na vreme, u trenucima inspiracije, nešto i napiše. :)


Partner

Mostarski sajam

Rodoč bb, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
tel: +387 36 350 194, e-mail: info@mostarski-sajam.com web: http://www.mostar-fair.com/