Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seoska domaćinstva
  • 23.11.2021. 16:00
  • Sremski okrug, Vojvodina, Sremska Mitrovica

Podeljeni prvi ugovori za razvoj seoskog turizma Sremske Mitrovice

Agencija za ruralni razvoj grada Sresmka Mitrovica prepoznala je značaj razvoja seoskog turizma tako da na sve načine pokušava da pomogne onim domaćinstvima koja imaju želju da se bave tom delatnošću.

Foto: Zlatko Markovinović
  • 183
  • 29
  • 0

Grad Sremska Mitrovica veliku pažnju poklanja razvoju seoskih turističkih domaćinstava. Upravo zbog toga raspisan je Konkurs za meru podrške u oblasti ruralnog razvoja, a ovih dana potpisani su i prvi ugovori sa korisnicama.

U Agenciji za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica potpisani su ugovori sa vlasnicima osam seoskih turističkih domaćinstava, koji su dobili novčana sredstva, a jedna od njih je i Snežana Biserčić iz Seoskog turističkog domaćinstva "Biser" iz Stare Bingule.

Novac koji su dobili iskoristiće za promo spot domnaćinstva, kaže Snežana Biserčić

Agencija za ruralni razvoj prepoznala je značaj razvoja seoskog turizma tako da na sve načine pokušava da pomogne onim domaćinstvima koja imaju želju da se bave tom delatnošću.

Promovisati prednosti sremske ponude

Izuzetno dobar geografski položaj, blizina Fruške Gore, dobra hrana, kvalitetno vino, ali iznad svega ljubaznost domaćina su prednosti koje treba na najbolji način i iskoristiti. Upravo zbog toga ovakav tip konkursa otvoren je po prvi put, a dobijena novčana sredstva seoska turistička domaćinstva moći će da koriste u promotivne svrhe.

"Mi imamo želju da pomognemo svima onima koji žele i imaju dobre planove za razvoj seoskog turizma. Zbog toga smo odlučili da opredelimo ukupno 800.000 dinara. To znači da ovih osam seoskih domaćinstava mogu da izrade internet prezentaciju, promotivni spot, reklamu ali i turističku signalizaciju, kako bi privukli što veći broj gostiju. Važna mera za njih, ali i za nas jer u seoskom turizmu vidimo budućnost", kaže Dušica Pavlović, direktorka Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

Agencija je opredelila 800.000 dinara za razvoj seoskog turizma, kaže Dušica Pavlović

Za naredni period najavljuju prezentaciju kreditnih linija, koju će realizovati zajedno sa Razvojnim fondom Vojvodine, kao i savetodavna predavanja koja će se realizovati u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom Sremska Mitrovica. 

Ovome dodajmo podatak da je nedavno Etno mreža u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica i Agencijom za ruralni razvoj, a uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena organizovala okrugli sto pod nazivom "Osnažena udruženja žena kao nosioci lokalnog razvoja" u Gradskoj kući. Učesnici okruglog stola su predstavnici udruženja koja se bave starim zanatima, ruralnim razvojem, poljoprivredom, turizmom, proizvodnjom hrane i autentičnih lokalnih proizvoda. Kako brendirati autentične proizvode i dobiti neophodnu podršku za njihovu prezentaciju na tržištu bile su samo neke od tema. 


Tagovi

Seoski turizam Promotivni spot Internet prezentacija Dušica Pavlović Agencija za ruralni razvoj Sremske Mitrovice Snežana Biserčić


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".