Pretraživanje baze sortne liste
Kategorizovana sortna lista za Povrće. Baza uključuje katalog biljnih vrsta i pripadajućeg sortimenta.
Kakve agrotehničke mere zahteva setva i samo održavanje cvekle ali kakve rezultate možete očekivati u proizvodnji ukoliko se odlučite za gajenjeg ovog šarenog povrća otkriće nam iskusni proizvođač iz opštine Kovačica povrtar Jaroslav Holik iz Padine.
Raštika- povrće koje se tradicionalno uzgaja u Hercegovini. Nekada se zvala hrana za sirotinju, a nedavno ju je New York Times svrstao među najzdravije i najskuplje namirnice zbog njezinih iznimnih nutritivnih i ljekovitih svojstava. I u Hercegovini, točnije u Grudama u Marića gaju, žele podići svij...
Sa prvim lepim danaim počeće setva prolećnih kultura na oko dva miliona hektara. Polovinu useva činiće kukuruz, a drugu suncokret, soja, šećerna repa, povrće. Prosečni direktni troškovi za setvu suncokreta su oko 550 evra po hektaru, a za kukuruz oko 600 evra po hektaru. Prema podacima zadružnih sav...
Predstavnici Evropske komisije saopštili su da će početi da menjaju propise koji se tiču tržišnih standarda za prodaju voća i povrća, a da će biti olakšano i doniranje hrane koja je do sada zbog raznih problema sa etiketama završavala u smeću. ”Ove promene propisa bi trebalo da dovedu do toga da voć...
Zauvek omiljeno povrće. Šta vi volite iz plastenika ili bašte?
That_Miodrag
pre 2 godine
Volim sve povrće osim možda bele repe i tako nekih stvari koje se jedu presne. Volim i mahunarke. I često kuvam povrće, ali samo papriku niti kuvam Više [+] niti pečem (ni ajvar ni punjene paprike) nego kad sve drugo (tikvice, cveklu, paradajz, krompir, spanać, blitvu, rukolu, karfiol, kelj, nekad plavi patlidžan, mada je on bolji pečen i možda grašak, boraniju, kad imam bamje, eventualno neku ribu jer ne jedem meso, ali može i bez ribe) skuvam, na samom kraju isključim ringlu, nasečem svežu papriku na froncle (tzv "žilijen") i dodam u taj neki kao da uslovno kažem đuveč sa više vrsta povrća i poklopim na 3 minuta. Volim da se paprika oseti pod zubima. A često dodam i seme golice (uglavnom) ili ponekad seckani badem/indijski orah (orah i lešnik meni nisu za slano jelo, samo za slatko). I to jedem s npr. pirinčem koji je skuvan obaška u multikukeru prethodno veče na jeftiniju struju ili s bulgurom ili sa kuskusom (bulgur i kuskus su skoro isto) ili eventualno geršlom. Probao sam i s kuvanim žitom, ali ipak je ono meni za da bude slatko a ne slano.
“Tri eura za kilu, dvije za pet”, “momak, evo vezica luka samo jedan euro” baš se nekako brzo udomaćila nova valuta. “Jel ljut?”, pitam prodavača luka jutros na tržnici. “Ne znam kakav volite, pa ne znam što bih ti odgovorio. Ako voliš ljuto, jest ljut” 😂
Dolina Neretve bogata je urodima prekrasnog voća i povrća. #RuralFoto #proizvodnja
Sa prvim jagodama na pijacama, stiže i pitanje – da li u voću i povrću ima nedozvoljenog nivoa ostataka pesticida. Direktor Instituta za zaštitu bilja Nenad Trkulja kaže da se, na osnovu dostupnih podataka, u Srbiji jede zdravstveno ispravna hrana. On ističe da poljoprivrednici moraju da se drže upu...
Napetost raste jer uskoro će izvlačenje dobitnika. Kome će traktori, rasipač, prskalica …? #NovosadskiSajam
Selma Mujić
pre 2 godine
Samo oni koji te ne znaju će reći "spram duše" :P Samo oni koji te ne znaju će reći "spram duše" :P
Julijana Kuzmić
pre 2 godine
Jula bira samo prema sebi :D https://www.agroklub.rs/poljoprivredne-vesti/za-crnu-zver-na-novosadskom-sajmu-potrebno-je-izdvojiti-700000-evra/86815/ Jula bira samo prema sebi :D https://www.agroklub.rs/poljoprivredne-vesti/za-crnu-zver-na-novosadskom-sajmu-potrebno-je-izdvojiti-700000-evra/86815/
Selma Mujić
pre 2 godine
Priča se da je Đole pikirao Lamburđini, a Jula neko crno meče 🚜 Priča se da je Đole pikirao Lamburđini, a Jula neko crno meče 🚜
Domaći povrtari se umesto razvoja plasteničke proizvodnje i prodaje ranog povrća na pijaci okreću gajenju na otvorenom. Veće površine im obezbeđuju saradnju sa marketima. Ono čemu srpski proizvođači povrća treba da teže je da procentualno i srazmerno našoj površini sustignu EU pokazatelje. ”Na 4% uk...
Povrtari iz Futoga već desetak dana vade mladi krompir, što je za sedam do 10 dana ranije nego proteklih godina. Zadovoljni su prinosom i kvalitetom povrća, ali ne i potražnjom i cenom naveliko, jer kilogram košta svega 60 dinara. ”Naše tržište je preplavljeno uvoznim mladim krompirom koji se još od...
Na poziv EU mreže zajedničke poljoprivredne politike posjetili smo Utrecht NL kako bi uživo vidjeli nove tehnologije u poljoprivrednoj proizvodnji