Pretraživanje baze sortne liste
Kategorizovana sortna lista za Povrće. Baza uključuje katalog biljnih vrsta i pripadajućeg sortimenta.
U cilju pružanja neophodne pomoći u hrani onima kojima je ona najpotrebnija, trgovinski lanac "Maksi" pokrenuo je program direktnih donacija viškova hrane građanima. U saradnji sa volonterima Banke hrane Vojvodine i firme "Smurfit Kappa", "Maksi" je započeo svakodnevnu podelu besplatnih paketa hrane...
Graševine iz Požege Promocija vinarije Vinum Academicum koja je sastavni dio Fakulteta za turizam i ruralni razvoj iz Požege, održana je u Zagrebu, u Češkom domu. . Na promociji kušalo se .Graševina 2024 12% alkohola,.Graševina Academia 2021, 14.5, .Chardonnay 2021 14.5,.Muškat žuti 2024 12.5, Merlo...
Solis S26+ 11.999 s PDV + priključak gratis, malčer ili freza. Dosputno odmah, na stanju. Garancija 3 godine!
Kakve agrotehničke mere zahteva setva i samo održavanje cvekle ali kakve rezultate možete očekivati u proizvodnji ukoliko se odlučite za gajenjeg ovog šarenog povrća otkriće nam iskusni proizvođač iz opštine Kovačica povrtar Jaroslav Holik iz Padine.
Očekuje se da će i ove godine povrće biti posejano u otvorenom i zatvorenom prostoru kao i ranijih godina od 120.000 do 130.000 hektara. Prema rečima dr Đorđa Vojnovića sa NS Poljoprivrednog fakulteta, proizvodnja u različitim oblicima zaštićenog prostora obuhvatiće od 5.000 do 6.000 hektara. Te pov...
Sezona povrća na otvorenom prostoru stigla je do kraja. Na njivama se još seče karfiol i kupus, a sezona tikvica završila se ovih dana sa prvim mrazom. Zato neki povrtari menjaju način proizvodnje, jer posle povrća na otvorenom počinju da rade povrće u zaštićenom prostoru. Tako Siniša Živanov iz Kov...
🍂 Predstavljanje izlagača🍂 🌿 Plastenička proizvodnja prodaja rasada porodica Čehajić (Visoko) Plastenička proizvodnja prodaja rasada porodica Čehajić 🍃 Visoko je poznato kao izrazito bogato i plodonosno mjesto, gdje su idealni uslovi za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom. 🍃 Tu prednost i bl...
U toku panel United colors of #voće i #povrće na konferenciji #AgroRocks - prof. dr Zoran Keserović je govorio o rejonazaciji i kako sve više zaživljava u Srbiji
ŽULJEVITE I POŠTENE RUKE Nakon svake izorane brazde na vrijednim rukama naših ratara ostaju novi žuljevi. Bez znojnog čela i izboranih ruku ne bi bilo žitarica, povrća, industrijskog niti krmnog bilja. Danas su im kombajni velika pomoć, ali i dalje poljoprivrednici ulažu veliki trud u proizvodnji hr...
Iako je sam kraj pored Velike Morave poznat po proizvodnji kvalitetnog povrća, danas ima manje proizvođača nego nekada. Među onima koji su nastavili sa povrtarstvom je porodica Stevanović u selu Sedlare koja već četiri generacije uspešno proizvodi povrće. Stevan pripada četvrtoj generaciji ove porod...
S i s t e m i g a j e n j a j a g o d e. Jagoda se može gajiti na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru. Jagoda se u svetu gaji na različite načine, od kojih su najznačajniji: njivsko gajenje sa pokrivanjem zemljišta plastičnom folijom, gajenje u tunelima i plastenicima. Pri njivskom gajenju jagod...
Zauvek omiljeno povrće. Šta vi volite iz plastenika ili bašte?
That_Miodrag
pre 2 godine
Volim sve povrće osim možda bele repe i tako nekih stvari koje se jedu presne. Volim i mahunarke. I često kuvam povrće, ali samo papriku niti kuvam Više [+] niti pečem (ni ajvar ni punjene paprike) nego kad sve drugo (tikvice, cveklu, paradajz, krompir, spanać, blitvu, rukolu, karfiol, kelj, nekad plavi patlidžan, mada je on bolji pečen i možda grašak, boraniju, kad imam bamje, eventualno neku ribu jer ne jedem meso, ali može i bez ribe) skuvam, na samom kraju isključim ringlu, nasečem svežu papriku na froncle (tzv "žilijen") i dodam u taj neki kao da uslovno kažem đuveč sa više vrsta povrća i poklopim na 3 minuta. Volim da se paprika oseti pod zubima. A često dodam i seme golice (uglavnom) ili ponekad seckani badem/indijski orah (orah i lešnik meni nisu za slano jelo, samo za slatko). I to jedem s npr. pirinčem koji je skuvan obaška u multikukeru prethodno veče na jeftiniju struju ili s bulgurom ili sa kuskusom (bulgur i kuskus su skoro isto) ili eventualno geršlom. Probao sam i s kuvanim žitom, ali ipak je ono meni za da bude slatko a ne slano.