Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Srednjebanatski okrug
  • 14.05.2015. 14:30

Živinarskim farmama produžen rok prilagodbe

Odgajivačima živina u Srednjebanatskom okrugu produžen je rok za prilagodbu farmi standardima.

Foto: depositphotos.com
  • 91
  • 4
  • 0

Veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede održala je sastanak u Srednjebanatskom okrugu na temu uzgoja živine u srednjem Banatu. Zaključeno je da farme koje ne ispunjavaju naše, ali i standarde EU, neće biti zatvorene, nego je proizvođačima produžen rok da svoje farme prilagode standardima.

Nastavak proizvodnje biće od koristi svima

Cilj je da se farme prilagode propisima i kvalitet objekata za tov usklade sa standardima te time omoguće nastavak rada i proizvodnje, što je u interesu svima. Najveći problem javlja se kod sprovođenja dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije jer mnogo proizvođača nema zidove i podove od čvrstog materijala u svojim objektima.

Na sastanku su se uglavnom skupili živinari s područja Žitišta, gde je tov pilića tradicija, a kako navodi portal novosti.rs, na 30-ak farmi trenutno se uzgaja oko 150.000 brojlera. Prilagodba objekata standardima neće zahtevati prekid turnusa već će se betoniranje objakata izvršiti po završetku tova. Odgajivači živina zadovoljni su ovakvom odlukom jer neće doći do prekida tova.

Na kraju je važno i napomenuti da je meso sa tih farmi kvalitetno jer se vakcinacije i ostale mere zaštita od bolesti uredno provode.

Foto: depositphotos.com; smarnad


Tagovi

Meso Farme Žitišta Prilagodba standardima Uzgoj živina Srednjebanatski okrug Tov Odgajivači živina