Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Kukuruz" "CME (Chicago)".
EUR/t
NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.
Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.
Jedini u Srbiji koji proizvode bebi kukuruz! Uskoro više o porodici Jarkovački i njihovim neobičnim specijalitetima! Jedan od njih je i namaz od kukuruzne svile..
Sezona berbe kukuruza je već završena a dok ratari sabiraju i oduzimaju, ako ćemo iskreno - više oduzimaju nego što sabiraju - u novom tekstu samo na Agroklubu donosimo izveštaj i realno stanje na terenu u južnom Banatu. Razgovarali smo sa iskusnim ratarima iz Padine, sela nedaleko Pančeva kako bism...
Prolećna setva polako se privodi kraju, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima koji ometaju radove. Najviše je urađeno na poljima gde je planirana setva industrijskog bilja dok setva kukuruza malo kasni, ali se očekuje ta će i tu posao uskoro biti okončan. ”Setva industrijskog bilja već je završena...
OPG Moreno Mekiš, Agroturizam Mekići kod Vižinade. Vrhunski restoran u srcu Istre, s domaćim autohtonim jelima. Preporuka: Hladno predjelo: istarski pršut, kobasica od istarskog magarca, panceta, ombolo, istarski sir... Toplo predjelo: Maneštra sa bobići (grah s kukuruzom) Glavno jelo: Ruža od boška...
Ljeto je kalendarski tek počelo, no po vremenskim uvjetima traje već od početka lipnja. 🌡️ Visoke temperature i suša posebno utječu na kukuruz i soju. Ipak, na većini lokacija, za sada, naši hibridi pokazuju dobru otpornost na stresne uvjete, ali se nadamo skorašnjim oborinama koje će donijeti potre...
U pogledu cena ratarskih kultura, na Savetovanju agronoma i poljoprivrednika, koji se ove sedmice održava na Zlatiboru u organizaciji novosadskog Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, rečeno je da neće biti povećanja, naprotiv, ima izgleda da one budu i niže, doduše neznatno. ”Svetski godišnji bilan...
Podatak da se 92,8 odsto vode za navodnjavanje crpi iz vodotokova pokazuje da je Srbija u potpunosti zapostavila povrtarsku proizvodnju. “Mi smo amputirali jednu veliku površinu i deo zemljišta za intenzivnu povrtarsku proizvodnju koja nije naslonjena na vodotokove”, smatra agroekonomski analitičar...
Put Fojnice jutros je krenuo kamion iz Odžaka natovaren s 14 tona kukuruza. Članovi UP "Žito" prikupili pomoć za kolege u ugroženim selima!
Poslednjih dana u medijima se ponovo spekuliše da je uvoz žitarica iz Ukrajine oborio cene domaćih proizvođača pšenice i kukuruza. Naime, nekoliko udruženja poljoprivrednika objavila su da je ovogodišnja prolećna setva neizvesna zbog velikih gubitaka ratara, ali kao glavni razlog za takvo stanje nav...
Prolećna setva u Srbiji je u završnoj fazi, iako na pojedinim područjima ratari još nisu priveli posao kraju zbog hladnog i kišovitog vremena koje je remetilo optimalne rokove. Prema procenama udruženja Žita Srbije, kukuruz je i ove godine dominantna kultura, a očekuje se da će biti posejan na većim...
PROIZVODNJA KUKURUZA KOKIČARA (Zea mays everta STURT.). U s l o v i u s p e v a n j a Optimalna temperatura za klijanje, nicanje i porast mlade biljčice je 10 – 12 oC, za porast stabla 22 – 23 oC, za cvetanje 24 – 25 oC i nalivanje zrna u stadijumu tehnološke zrelosti 23 – 24 oC. Temperature ispod 1...