Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Kukuruz" "CME (Chicago)".
EUR/t
NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.
Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.
Poznati gastro portal Taste Atlas objavio je listu najbolje ocenjenih suvih mesa sveta. Na prva tri mesta nalazi se varijacija iste španske šunke, odnosno Jamón Ibérico. Ova šunka i njene podvrste zavise od vrste svinje koje se prave, da li su regularne boje ili crne. Ono što je bitno, je da se ne d...
Kukuruz stodanjak - brzac, desetoredac, popovopoljac, kleča, kako god ga zvali smatra se našim, jer porijeklo ove lokalne sorte je nepoznato :) Foto: Općina Ravno
#RuralFoto #životinje Slučajni susret na jednoj baranjskoj cesti između sela Suza i Mirkovac... mislim da sam im prekinuo doručak u nečijem kukuruzu.
Andrej Žalec
pre 2 meseca
Pa, kad gledam novosti o hrvatskoj poljeprivredi, imam osječaj, da če sve divje svinje umrijeti od afričke kuge. hahaha Ili oboljevaju samo domače Više [+] svinje u štalama? hahah
Vedran Stapić
pre 3 meseca
Dobro da nisu završili pod točkovima Dobro da nisu završili pod točkovima
Izbor je lak! 😎 Za stabilan prinos kukuruza, visok kvalitet zrna i odlične rezultate žetve - najnovija genetika: Filigran (FAO 450) i Dastin (FAO 400).
PRIHRANA PŠENICE. Ukoliko je agrohemijskom analizom zemljišta utvrđena prirodna plodnost zemljišta, na kome se može ostvariti prinos od 3.000 kg/ha zrna pšenice, za planirani prinos od 6.000 kg/ha zrna potrebno je obezbediti vodorastvorljivih NPK hraniva: N = 94 kg/ha, P2O5 = 47 kg/ha i K2O = 75 kg/...
OPG Moreno Mekiš, Agroturizam Mekići kod Vižinade. Vrhunski restoran u srcu Istre, s domaćim autohtonim jelima. Preporuka: Hladno predjelo: istarski pršut, kobasica od istarskog magarca, panceta, ombolo, istarski sir... Toplo predjelo: Maneštra sa bobići (grah s kukuruzom) Glavno jelo: Ruža od boška...
Na pšenici u kukuruzu ratari se ove godine neće ovajditi. Jedino će, sve su prilike, ruke trljati oni koji su posejali šećernu repu – em joj je cena dobra, em država daje izdašan podsticaj proizvođačima. Kako se može čuti od trgovaca i organizatora proizvodnje u Vojvodini, pšenica se i dalje kreće o...
Kukuruzno polje okupano zlatnim sunčevim nitima #RuralFoto #Priroda
Setva suncokreta i kukuruza u požarevačkom kraju još neće početi jer nedostaje vlaga. ”U zemlji nema dovoljno vlage, palo je tri puta po pet litara kiše po kvadratu, što je nedovoljno za nicanje posejanih kultura, pa ćemo odložiti setvu jer i jesenji usevi pate“, kaže predsednik Udruženja poljoprivr...
Prolećna setva polako se privodi kraju, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima koji ometaju radove. Najviše je urađeno na poljima gde je planirana setva industrijskog bilja dok setva kukuruza malo kasni, ali se očekuje ta će i tu posao uskoro biti okončan. ”Setva industrijskog bilja već je završena...
Kakvo je stanje kukuruza u vašem kraju? Kakav uticaj imaju visoke temperature?