Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Kukuruz" "CME (Chicago)".
EUR/t
NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.
Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.
S obzirom da je od travnja do danas palo je tek 254 litre oborina na pokušalištu FAZOSa kod Klise #kukuruz izgleda prilično dobro #Corteva #Pioneer prinosi nisu podbacili. A vlaga je toliko niska da se, čini se, ove godine sušare neće paliti
Cene kukuruza se menjaju iz sekunde u sekund :) Foto: Igor Đorđević.
NOVA generacija KWS hibrida kukuruza je tu. Pročitajte više o ovim hibridima na sledećem linku: https://www.kws.com/rs/sr/proizvodi/kukuruz/expect_more/
PROIZVODNJA KUKURUZA KOKIČARA (Zea mays everta STURT.). U s l o v i u s p e v a n j a Optimalna temperatura za klijanje, nicanje i porast mlade biljčice je 10 – 12 oC, za porast stabla 22 – 23 oC, za cvetanje 24 – 25 oC i nalivanje zrna u stadijumu tehnološke zrelosti 23 – 24 oC. Temperature ispod 1...
Sjetva kukuruza u punom jeku! 🌽 #BRV2309D #BRV2604D 📍OPG Hajdinjak Tomislav
O tome koliko je suša smanjila prinos kukuruza u Timočkoj krajini čitajte uskoro na Agroklub-u!
Sebastian Živan je mlad, ali već iskusan poljoprivrednik 🎯i zna kako da poveća prinos pšenice, održi kvalitet zrna i zemljište pripremi za naredne useve i proizvodne godine. Na njegovom njivama Biofor preparati se koriste već gotovo 10 godina ✅ Počeli su na manjim parcelama, a sada ih koriste sve...
ŠTA JE TO ZELENI KRMNNI KONVEJER ? Pod zelenim krmnim konvejerom (redosledom) podrazumeva se proizvodnja krmnog bilja u toku cele vegetacije, od ranog proleća do kasne jeseni, radi podmirivanja stoke zelenom hranom, prvenstveno krava muzara. Ukratko, zeleni konvejer je setva i žetva krmnih useva tok...
Malo po malo stiže jesen i berba kukuruza #RuralFoto #priroda
Koliko će poljoprivrednike koštati prolećna setva, ne može se pouzdano reći jer repromaterijal, kako se približavaju rokovi, stalno poskupljuje. Aca Letić, ratar sa Čeneja kaže da će ratari teškom mukom uspeti da krenu u nov ciklus proizvodnje. ”Setva kukuruza će biti skuplja prvenstveno zbog stalno...