Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kukuruz - NCDEX (Kolkata)

Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Kukuruz" "NCDEX (Kolkata)".

NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.

Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.

Kukuruz @oglasnik

Kukuruz - Biljne vrste i sorte

Kukuruz @ KLUB

Optimalan rok za setvu pšenice je završen još pre desetak dana, mada ima ratara koji je još seju. Agronomi kažu, imajući u vidu klimatske promene, da se žito može sejati i do 15. novembra, a posle tog datuma setva predstavlja rizik, jer se pšenica ne može dobro pripremiti za zimske uslove. Setvu pše...

PROIZVODNJA KUKURUZA KOKIČARA (Zea mays everta STURT.). U s l o v i u s p e v a n j a Optimalna temperatura za klijanje, nicanje i porast mlade biljčice je 10 – 12 oC, za porast stabla 22 – 23 oC, za cvetanje 24 – 25 oC i nalivanje zrna u stadijumu tehnološke zrelosti 23 – 24 oC. Temperature ispod 1...

Ovako izgleda česnica za Badnje veče u knjaževačkom kraju..Domaćice pored novčića u česnicu stavljaju i badnjak, kukuruz, pšenicu, dugme. Šta ovi simboli znače? Više o tome čitajte uskoro na Agroklub-u!

Danas je odrađena posljednja operacija na našem Agrifest polju - kultivacija kukuruza. 🌽 Ravna AB linija navođenja sijačice u sjetvi 8R 340 traktora prebačena je bežičnim putem u 6155M te korištena u današnjoj kultivaciji! 🔝 Vidimo se u srijedu na drugom festivalu agronomije! 🤠

+2

Danas je kišovito, ali jučer je bilo pravo vrijeme za kombajniranje KWS pokusa hibrida kukuruza u Cerni kod OPG Ivan Peičić. Istočna Hrvatska ove je godine pretrpjela izrazito veliku sušu, no naši #ClimaControl3 i #Plu4Grain hibridi kukuruza, ponovno su pokazali svoje snage u ovoj izazovnoj proizvod...

+4

Muž u našem preko 3,5 m visokom kukuruzu kod Drave 🫣🌽🌻 i suncokret je na jednoj njivi jako, jako dobar. Iako nam prijeti nevrijeme danas i suša već uzima svoje, ali nadamo se da će nešto i biti na kraju na vagi

+5

Setva kukuruza počela je u Novom Kneževcu bez obzira na vremenske uslove. Seju se rani i kasni hibiridi ove ratarske kulture. ”Kiša koja je pala u ovom periodu pogodovaće usevima”, kaže ratar Atila Friš. ”Prethodnih godina kukuruz je posejan nešto ranije, ali ovog proleća hladno vreme uticalo je na...

Do nedavno u Vojvodini gotovo da nije mogao da se nađe ar zemlje da se kupi ili iznajmi. Cene arende često su bile i nerealne, kažu poljoprivrednici. Ali, najuporniji su ih plaćali. Međutim, ove godine sve je više proizvođača koji odustaju od zakupa, jer se proizvodnja pšenice, kukuruza, soje, sunco...

OPG Sven Perec iz Šandrovca, pokraj Bjelovara, poznat je diljem Hrvatske po tjestenini od durum pšenice obogaćenoj lokalno uzgojenim batatom, butternut tikvom i špinatom. Na 15 hektara vlastite zemlje, uz dodatne površine u najmu, uzgajaju batat i kukuruz. Tjesteninu Perec, koju zajedničkim snagama...

+3

Došli smo provjeriti stanje usjeva kod Predraga Begića u Sisačko-moslovačku županiju. Kukuruz je do jučer plivao u 15 cm vode, ali pšenica se "izvukla" bez muke. Kako to? Doznat ćete uskoro...