Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Kukuruz" "NCDEX (Kolkata)".
EUR/t
NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.
Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.
Prolećna setva u Srbiji je u završnoj fazi, iako na pojedinim područjima ratari još nisu priveli posao kraju zbog hladnog i kišovitog vremena koje je remetilo optimalne rokove. Prema procenama udruženja Žita Srbije, kukuruz je i ove godine dominantna kultura, a očekuje se da će biti posejan na većim...
Poslednjih dana u medijima se ponovo spekuliše da je uvoz žitarica iz Ukrajine oborio cene domaćih proizvođača pšenice i kukuruza. Naime, nekoliko udruženja poljoprivrednika objavila su da je ovogodišnja prolećna setva neizvesna zbog velikih gubitaka ratara, ali kao glavni razlog za takvo stanje nav...
ZLATIBORSKI KAČAMAK U nizu specijaliteta koje su posetioci mogli da probaju na upravo održanom Good Food & Wine festivalu u Beogradu, njihovu veliku pažnju izazvao je zlatiborski kačamak. Samom pripremom na otvorenom uz ljubaznog kuvara i simpatične devojke sa štanda “Zlatiborca”, koje su nudile ovo...
That_Miodrag
pre 2 godine
Bio, u 11:30-12:00 a kačamak najavljen za 15:00, nisam hteo da čekam, kupio neke sireve -- kod onog što je imao i tartufe i one žene do njega, prema Više [+] izlazu. Dobio neke savete za travaricu koju pravim, npr da pređem samo na jabukovaču (sad mešam više vrsta alkohola) od onog dekice u narodnoj nošnji s velikim brkovima. Nije bilo mnogo izlagača kao npr za sajam turizma, ali lepo. Moglo bi da se organizuje dvo- ili tromesečno.
Stabljike kukuruza narasle do tri metra posle polivanja.
Za vredne ratare nema odmora ni nedeljom, kukuruz se mora obrati. foto: Stevan Bogunović
Poljoprivreda je ove godine među najlošijim đacima kada je reč o doprinosu ukupnom privrednom rastu. Kao jedan od glavnih razloga navodi se izrazita suša tokom leta, kojoj je i prethodne dve godine pripisana najveća odgovornost za loše rezultate u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji. Prema izvešta...
Poljoprivredno gazdinstvo Major Arpad, Bezdan – regenerativna poljoprivreda + BTZ tehnologija u praksi. Na slikama se jasno vidi razlika 👉 klipovi kukuruza tretirani BTZ tehnologijom su duži, puniji i ujednačeniji, dok kontrola pokazuje slabiji razvoj i manje zrna. Biološki tretman zemljišta vraća...
Dragulj srpske tradicionalne kuhinje, proja, našla se na CCN-ovoj listi 50 najboljih hlebova na svetu. Iako se svi hlebovi sa kukuruzom kod nas nazivaju ovim imenom, proja je onaj najjednostavniji hleb, napravljen od samo tri sastojka – krupno mlevenog kukuruznog brašna, vode i soli. Ovaj jednostava...
Ovako izgleda česnica za Badnje veče u knjaževačkom kraju..Domaćice pored novčića u česnicu stavljaju i badnjak, kukuruz, pšenicu, dugme. Šta ovi simboli znače? Više o tome čitajte uskoro na Agroklub-u!
Kombajn za kukuruz i pšenicu Lovol GM100, sa kojim uz minimalna ulaganja možete da povećate produktivnost.
Izrunio se kukuruz, slijedi mljevenje (šrotanje) 🌽🌽
Cene kukuruza se menjaju iz sekunde u sekund :) Foto: Igor Đorđević.