Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Kukuruz" "NCDEX (Kolkata)".
EUR/t
NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.
Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.
#ruralfoto #selo Šarana tikvica, a unutra rakijca. Simbol sela Gradišta. Još je tu i ružmarin, jer ipak jesen je. Valja poraditi poslove, pobrat kukuruze, a onda konačno pripremati svatove. Oj Gradište alaj si na glasu, tikvice te po Hrvatskoj krasu!
Odlična atmosfera na Danima oglednih polja kukuruza Poljoprivrednog zavoda Unsko-Sanskog kantona/županije na lokalitetu na području općine Velika Kladuša.
Žetvom kukuruza završila se poljoprivredna sezona 24/25 🌽. Suša je učinila svoje i na gazdinstvu čiji sam član i prinosi kukuruza u proseku su na 30% od uobičajenih. U poslednje četiri godine ovo je treća sušna i nadam se da se ovaj trend neće nastaviti.
ZLATIBORSKI KAČAMAK U nizu specijaliteta koje su posetioci mogli da probaju na upravo održanom Good Food & Wine festivalu u Beogradu, njihovu veliku pažnju izazvao je zlatiborski kačamak. Samom pripremom na otvorenom uz ljubaznog kuvara i simpatične devojke sa štanda “Zlatiborca”, koje su nudile ovo...
That_Miodrag
pre 2 godine
Bio, u 11:30-12:00 a kačamak najavljen za 15:00, nisam hteo da čekam, kupio neke sireve -- kod onog što je imao i tartufe i one žene do njega, prema Više [+] izlazu. Dobio neke savete za travaricu koju pravim, npr da pređem samo na jabukovaču (sad mešam više vrsta alkohola) od onog dekice u narodnoj nošnji s velikim brkovima. Nije bilo mnogo izlagača kao npr za sajam turizma, ali lepo. Moglo bi da se organizuje dvo- ili tromesečno.
OPG Moreno Mekiš, Agroturizam Mekići kod Vižinade. Vrhunski restoran u srcu Istre, s domaćim autohtonim jelima. Preporuka: Hladno predjelo: istarski pršut, kobasica od istarskog magarca, panceta, ombolo, istarski sir... Toplo predjelo: Maneštra sa bobići (grah s kukuruzom) Glavno jelo: Ruža od boška...
Dragulj srpske tradicionalne kuhinje, proja, našla se na CCN-ovoj listi 50 najboljih hlebova na svetu. Iako se svi hlebovi sa kukuruzom kod nas nazivaju ovim imenom, proja je onaj najjednostavniji hleb, napravljen od samo tri sastojka – krupno mlevenog kukuruznog brašna, vode i soli. Ovaj jednostava...
Do nedavno u Vojvodini gotovo da nije mogao da se nađe ar zemlje da se kupi ili iznajmi. Cene arende često su bile i nerealne, kažu poljoprivrednici. Ali, najuporniji su ih plaćali. Međutim, ove godine sve je više proizvođača koji odustaju od zakupa, jer se proizvodnja pšenice, kukuruza, soje, sunco...
Farma svinja "Schnopp Agrar" iz Asperhofena (Austrija) uzgaja 600 grla landras rase, ali i austrijskih domaćih. Proizvode hranu na 70 ha - soje i kukuruza, ali ne koriste za hranidbu stoke, na primer, svoju soju, jer je ne mogu u tom obliku upotrebiti već je kupuju od drugih proizvođača. Zbog strogi...
Sebastian Živan je mlad, ali već iskusan poljoprivrednik 🎯i zna kako da poveća prinos pšenice, održi kvalitet zrna i zemljište pripremi za naredne useve i proizvodne godine. Na njegovom njivama Biofor preparati se koriste već gotovo 10 godina ✅ Počeli su na manjim parcelama, a sada ih koriste sve...
Suncokret je krajem tjedna posijan, krećemo na kukuruz!
Damir Senjan
pre 8 meseci
Ispravak krivoga navoda. Zbog i dalje nastavka obilnih kiša, moj suncokret i kuruza će istrunuti ne na polju nego u zapakiranim vrečama. Nema kraja Više [+] kiši niti poslije Uskrsa do daljnjega ili do iduče godine. A potrošena hrpetna ovih euriča koje po nikavim cijenama teško i prikupiti. Koliko gledao satelitske snimke jedino za optimalnu sadnju šanse ima Slavonija, ostatak Hrvatske ko u Veneciji i dalje u čamce.
Damir Senjan
pre 8 meseci
Moj je suncokret još u vrečama zapakiran. Kod mene u Bilogorskome kraju optimalni dio za sadnju je od 20.4 kada smo več sigorni 90% da neče po novom Više [+] pasti i snijeg. Ako udari koja kišurina tada sjeme sakupljamo po kanalima.
Vedran Stapić
pre 8 meseci
Dobro će bu doći ova kiša, nek je sa srećom Dobro će bu doći ova kiša, nek je sa srećom