Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Kukuruz" "SAFEX (Johannesburg)".
EUR/t
NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.
Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.
OPG Alšić iz Marijanaca obrađuje 150 hektara na kojima sije kukuruz, soju, suncokret, pšenicu, ječam, tritikale i zob. Dio uroda prodaju otkupljivačima, a dio skladište u svoje silose kapaciteta 80 i 12 tona. Klara Alšić od malih je nogu zaljubljena u poljoprivredu i traktore. Uz stalni posao u Cent...
Do nedavno u Vojvodini gotovo da nije mogao da se nađe ar zemlje da se kupi ili iznajmi. Cene arende često su bile i nerealne, kažu poljoprivrednici. Ali, najuporniji su ih plaćali. Međutim, ove godine sve je više proizvođača koji odustaju od zakupa, jer se proizvodnja pšenice, kukuruza, soje, sunco...
Poljoprivrednici iz deset udruženja Vojvodine i centralne Srbije su odlučili da, zbog štete od mraza i suše traže od države jednokratnu pomoć od 300 evra po hektaru za prolećne useve i voćarske zasade koji su prijavljeni u sistem e-agrara, a ukoliko pomoć ne bude dodeljena, najavljuju proteste u avg...
Susam (Sesamum indicum L.) i njegovo gajenje. Upotrebna vrednost. Susam se gaji za proizvodnju kvalitetnog ulja koje se u kulinarstvu smatra najboljim po ukusu i aromi. Primenjuje se pri izradi margarina i u konzervisanju hrane. Hladnim presovanjem semena dobije se ulje svetle boje. Ne fermentira, o...
Berba kukuruza u Timočkoj krajini je počela. S obzirom na nestabilne vremenske uslove, česte kiše i temperaturne oscilacije prinos je zadovoljavajući, čak negde i bolji nego prošle godine. Danas u Jakovcu ovako!
Dragulj srpske tradicionalne kuhinje, proja, našla se na CCN-ovoj listi 50 najboljih hlebova na svetu. Iako se svi hlebovi sa kukuruzom kod nas nazivaju ovim imenom, proja je onaj najjednostavniji hleb, napravljen od samo tri sastojka – krupno mlevenog kukuruznog brašna, vode i soli. Ovaj jednostava...
PROIZVODNJA KUKURUZA KOKIČARA (Zea mays everta STURT.). U s l o v i u s p e v a n j a Optimalna temperatura za klijanje, nicanje i porast mlade biljčice je 10 – 12 oC, za porast stabla 22 – 23 oC, za cvetanje 24 – 25 oC i nalivanje zrna u stadijumu tehnološke zrelosti 23 – 24 oC. Temperature ispod 1...
Da li je rano razmišljati o prolećnoj setvi, ali i koliko je do sada izražen nedostatak padavina pretnja tom važnom poslu? "Fale nam ozbiljne količine vode u zemljištu. To što smo imali nešto padavina u toku decembra i januara nije dovoljno. Ono što je najbolje, to je mraz koji imamo poslednjih dana...
#RuralFoto #životinje Koze u Rovinju u iščekivanju kukuruza🐐🐐🐐
Neka neko brendira kantu "jupolku" :) 🍏 #Jabuke smo pobrali, a i komšija je #kukuruz 🌽 "Odmor" kod mame ;)
Selma Mujić
pre 2 meseca
Od sad ću dvaput razmisliti kad kaže "dođi, raspalit ćemo roštilj" :D Od sad ću dvaput razmisliti kad kaže "dođi, raspalit ćemo roštilj" :D
Vedran Stapić
pre 2 meseca
To se danas zove 'leg day' u teretani 🤟😎 To se danas zove 'leg day' u teretani 🤟😎
Karolina Rastija
pre 8 meseci
Bravo! ☺️👏🏼