Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kukuruz - TOCOM (Tokyo)

Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Kukuruz" "TOCOM (Tokyo)".

NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.

Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.

Kukuruz @oglasnik

Kukuruz - Biljne vrste i sorte

Kukuruz @ KLUB

Još jedna sušna godina u Jakovcu. Posledice visokih temperatura i nedostatak padavina se jasno uočavaju u usevu kukuruza.

+3

Kukutuz trenutno na pojedinim parcelama gdje suša nije uzela danak... #kukuruz

+3

Sezona berbe kukuruza je već završena a dok ratari sabiraju i oduzimaju, ako ćemo iskreno - više oduzimaju nego što sabiraju - u novom tekstu samo na Agroklubu donosimo izveštaj i realno stanje na terenu u južnom Banatu. Razgovarali smo sa iskusnim ratarima iz Padine, sela nedaleko Pančeva kako bism...

Radimo i nešto sitno kukuruza - 10ak hektara 😇😜🤷‍♂️

+3

Zalazak sunca iznad polja kukuruza. #Ruralfoto #priroda #sunce #zalazak

NOVA generacija hibrida je tu! Ovi izuzetni hibridi kukuruza pažljivo su razvijeni kako bi odgovorili na specifične potrebe i izazove s kojima se suočavaju savremeni ratari, omogućavajući im da postignu poboljšanja u potencijalu prinosa i stabilnosti. #OČEKUJTEVIŠE od NOVE generacije hibrida! Pratit...

Prvi sastanak vladine Radne grupe za koordinaciju aktivnosti unapređenja robnog - tržišnog poslovanja poljoprivrednim proizvodima u kojoj su i predstavnici poljoprivrednih udruženja održan je danas u Vladi Srbije, a glavna tema je bila formiranje slobodnog tržišta žitarica. Predstavnici poljoprivred...

Loše vreme, mrazevi, ali i intenzivan kišni period u Evropi mogli bi da donesu iznenađenja na tržištu žitarica, smatraju stručnjaci. U Srbiji je protekle nedelje potpisan prvi berzanski ugovor za novi rod pšenice na Produktnoj berzi po ceni od 22 dinara bez PDV-a. Kukuruz je četvrtu nedelju zaredom...

Sunce je ogrejalo a približiva se i vreme setve prolećnih kultura. Jan Ljavko iz Padine kod Pančeva je iskusni ratar koji već decenijama seje kukuruz. Polako se priprema za ovogodišnju setvu a našim čitaocima otkriva njegovu "dobitnu kombinaciju" kada su u pitanju hibridi koje koristi već godinama....

+2

Evropska komisija dala je dozvolu za tri genetski modifikovana kukuruza ali samo za njihovu upotrebu za hranu ili stočnu hranu a ne za gajenje u Evropskoj uniji. Tri vrste GM kukuruza prošle su strogu i sveobuhvatnu proceduru autorizacije čime se obezbeđuje visok nivo zaštite zdravlja ljudi i životi...

Poljoprivredno gazdinstvo Major Arpad, Bezdan – regenerativna poljoprivreda + BTZ tehnologija u praksi. Na slikama se jasno vidi razlika 👉 klipovi kukuruza tretirani BTZ tehnologijom su duži, puniji i ujednačeniji, dok kontrola pokazuje slabiji razvoj i manje zrna. Biološki tretman zemljišta vraća...

+3

PROIZVODNJA KUKURUZA KOKIČARA (Zea mays everta STURT.). U s l o v i u s p e v a n j a Optimalna temperatura za klijanje, nicanje i porast mlade biljčice je 10 – 12 oC, za porast stabla 22 – 23 oC, za cvetanje 24 – 25 oC i nalivanje zrna u stadijumu tehnološke zrelosti 23 – 24 oC. Temperature ispod 1...