Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Kukuruz" "TOCOM (Tokyo)".
EUR/t
NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.
Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.
NOVA generacija hibrida je tu! Ovi izuzetni hibridi kukuruza pažljivo su razvijeni kako bi odgovorili na specifične potrebe i izazove s kojima se suočavaju savremeni ratari, omogućavajući im da postignu poboljšanja u potencijalu prinosa i stabilnosti. #OČEKUJTEVIŠE od NOVE generacije hibrida! Pratit...
Dragulj srpske tradicionalne kuhinje, proja, našla se na CCN-ovoj listi 50 najboljih hlebova na svetu. Iako se svi hlebovi sa kukuruzom kod nas nazivaju ovim imenom, proja je onaj najjednostavniji hleb, napravljen od samo tri sastojka – krupno mlevenog kukuruznog brašna, vode i soli. Ovaj jednostava...
ZLATIBORSKI KAČAMAK U nizu specijaliteta koje su posetioci mogli da probaju na upravo održanom Good Food & Wine festivalu u Beogradu, njihovu veliku pažnju izazvao je zlatiborski kačamak. Samom pripremom na otvorenom uz ljubaznog kuvara i simpatične devojke sa štanda “Zlatiborca”, koje su nudile ovo...
That_Miodrag
pre 2 godine
Bio, u 11:30-12:00 a kačamak najavljen za 15:00, nisam hteo da čekam, kupio neke sireve -- kod onog što je imao i tartufe i one žene do njega, prema Više [+] izlazu. Dobio neke savete za travaricu koju pravim, npr da pređem samo na jabukovaču (sad mešam više vrsta alkohola) od onog dekice u narodnoj nošnji s velikim brkovima. Nije bilo mnogo izlagača kao npr za sajam turizma, ali lepo. Moglo bi da se organizuje dvo- ili tromesečno.
Sirak mi je prošle godine doslovno uništio kr, krumpir, što sam više čupala, on je bolje rasta. Ovako je izgledao prije berbe i kad smo po kosili u par dana je opet nicao. U poljoprivrednoj apateci su mi rekli da jedino špricanjem u jesen mogu uništiti korijen i preporučili su mi Total. Sad planiram...
Đuro Japaric
pre 9 meseci
Ako je osušen nakon prskanja onda bacite stajski gnoj i posijte kukuruz , kukuruz se isto prska , te kultivira , a ako u redu nikne neki sirak može Više [+] se motikom uništiti ili rezanjem sjemena dok ne sazrije ! Kod nas u selu sjeme su raširili sa beračem za kukuruz pa pazite da vam sa beračem ne donese sjeme od drugih !
Vesna Škrtić
pre 9 meseci
Krajem 9 mjeseca lani je prskan i sad je čista njiva Krajem 9 mjeseca lani je prskan i sad je čista njiva
Đuro Japaric
pre 9 meseci
Sirak imaju susjedi ,širi se i na zemlju koju radim ! Ako parcela nije velika pustite na proljeće da sirak nikne pa ga oprskajte , total je dobar ! Više [+] Jedan susjed nakon žetve zobi pustio je da nikne i onda ga je oprskao ! Stajski gnoj ne treba tu bacati prije prskanja sirka !
🔝Našim vjernim partnerima iz Božjakovine uz John Deere kombajn T550i isporučen je kukuruzni heder GERINGHOFF 🌽 Hvala na ukazanom povjerenju 🤝 https://novocommerce.hr/kontakt/ #novocommerce #johndeere
Kukutuz trenutno na pojedinim parcelama gdje suša nije uzela danak... #kukuruz
Skorašnja kiša je obradovala ratare, ali koristi za useve još nisu izvesne. U Vojvodini i Mačvi biljke su niske, sa slabim lisnim sklopom, što nagoveštava niže prinose. Kukuruz iz kasnije setve delimično je nadoknadio zaostatke, dok se ranije posejan bolje drži u mikroklimatski povoljnim delovima. S...
U petak, 2. februara u ubskom Domu kulture biće održana Zimska škola za tamnavske poljoprivrednike, koju organizuje valjevska Poljoprivredna savetodavna i stručna služba (PSSS) pod pokroviteljstvom Opštine Ub. Svi zainteresovani poljoprivrednici mogu prisustvovati stručnim predavanjima iz različitih...
Suncokret je krajem tjedna posijan, krećemo na kukuruz!
Damir Senjan
pre 7 meseci
Ispravak krivoga navoda. Zbog i dalje nastavka obilnih kiša, moj suncokret i kuruza će istrunuti ne na polju nego u zapakiranim vrečama. Nema kraja Više [+] kiši niti poslije Uskrsa do daljnjega ili do iduče godine. A potrošena hrpetna ovih euriča koje po nikavim cijenama teško i prikupiti. Koliko gledao satelitske snimke jedino za optimalnu sadnju šanse ima Slavonija, ostatak Hrvatske ko u Veneciji i dalje u čamce.
Damir Senjan
pre 7 meseci
Moj je suncokret još u vrečama zapakiran. Kod mene u Bilogorskome kraju optimalni dio za sadnju je od 20.4 kada smo več sigorni 90% da neče po novom Više [+] pasti i snijeg. Ako udari koja kišurina tada sjeme sakupljamo po kanalima.
Vedran Stapić
pre 7 meseci
Dobro će bu doći ova kiša, nek je sa srećom Dobro će bu doći ova kiša, nek je sa srećom
Setva suncokreta i kukuruza u požarevačkom kraju još neće početi jer nedostaje vlaga. ”U zemlji nema dovoljno vlage, palo je tri puta po pet litara kiše po kvadratu, što je nedovoljno za nicanje posejanih kultura, pa ćemo odložiti setvu jer i jesenji usevi pate“, kaže predsednik Udruženja poljoprivr...
Na pšenici u kukuruzu ratari se ove godine neće ovajditi. Jedino će, sve su prilike, ruke trljati oni koji su posejali šećernu repu – em joj je cena dobra, em država daje izdašan podsticaj proizvođačima. Kako se može čuti od trgovaca i organizatora proizvodnje u Vojvodini, pšenica se i dalje kreće o...
Gdje nije bilo razorne oluje, kiša je dobro došla kukuruzu. Ovaj je snimljen 23.7. na polju između Osijeka i Nemetina.