Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kukuruz - TOCOM (Tokyo)

Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Kukuruz" "TOCOM (Tokyo)".

NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.

Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.

Kukuruz @oglasnik

Kukuruz - Biljne vrste i sorte

Kukuruz @ KLUB

Pored ovako uskladištenog kukuruza nema zime ni za ove koke.

Prva ovogodišnja berba duvana počeće za desetak dana. Pod ovom industrijskom biljkom u Banatu je sve manje površina, a suša je napravila štetu koja će se tek sabirati. U nešto boljoj situaciji su oni poljoprivrednici koji su duvan zalivali. Tamo gde ne postoji zalivni sistem, rod će biti prepolovlje...

Na vojvođanskim poljima krenula je setva kukuruza. Ratari su u posao krenuli pre Vaskrsa i posle par dana odmora zbog praznika, setva je nastavljena i ukoliko vreme posluži, računaju da će setvu završiti do 1. maja. Kažu da je vreme idealno da se najvažniji posao u godini obavi valjano, ali će rezul...

Cellule kod proizvođača Slavka Šilića u fenofazi razvoja zastavičara. Dobra agrotehnologija se još jednom pokazala kao pravi smer proizvodnje u ovakvim nemilim vremenskim prilikama. Na ovu njivu je izvučen stajnjak pre 3 godine. Predusev je kukuruz, zatim izvedeno gruberovanje, tanjiranje pa setva p...

+3

Mart i april su idealni meseci za prolećnu setvu. ”Prolećna setva predstavlja jednu od najvećih tekućih investicija, kako za poljoprivrednike, tako i za državu, jer je potrebno uložiti ogromna sredstva da bi se zasejalo oko dva miliona hektara zemlje, koliko se u Srbiji obrađuje u ovom periodu”, nap...

PROIZVODNJA KUKURUZA KOKIČARA (Zea mays everta STURT.). U s l o v i u s p e v a n j a Optimalna temperatura za klijanje, nicanje i porast mlade biljčice je 10 – 12 oC, za porast stabla 22 – 23 oC, za cvetanje 24 – 25 oC i nalivanje zrna u stadijumu tehnološke zrelosti 23 – 24 oC. Temperature ispod 1...

U Šumadiji ovih dana uveliko traje berba kukuruza. Nekada se ova ratarska biljka brala ručno, u Srbiji su bile zastupljene mobe, sada je ljudski rad zamenjen savremenom mehanizacijom, pa berač može obrati kukuruz u klipu ili okruniti pa u zrnu.

+4

Proletna setva uveliko traje a neki je već privode kraju. Kakva je situacija na terenu kada je u pitanju setva kukuruza i na koji način je moguće dobiti zadovoljavajuće prinose bez upotrebe dodatnih hemikalija pitali smo iskusnog ratara Janka Kotvaša iz Padine a priču o njegovoj dobitnoj kombinaciji...

+3

Paralelno sa žetvom kukuruza, ratari skidaju i rod soje koja je ranije dospela za žetvu zbog sušnog i toplog leta, koje joj ne godi jer voli izrazito vlažnu klimu izostalu i prošle godine. Zrno je skoro kao zrno pšenice, mada bi trebalo da bude veličine graška, i vlažno svega osam odsto. Soje imamo...

Farma svinja "Schnopp Agrar" iz Asperhofena (Austrija) uzgaja 600 grla landras rase, ali i austrijskih domaćih. Proizvode hranu na 70 ha - soje i kukuruza, ali ne koriste za hranidbu stoke, na primer, svoju soju, jer je ne mogu u tom obliku upotrebiti već je kupuju od drugih proizvođača. Zbog strogi...

+5