Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kukuruz - TOCOM (Tokyo)

Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Kukuruz" "TOCOM (Tokyo)".

NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.

Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.

Kukuruz @oglasnik

Kukuruz - Biljne vrste i sorte

Kukuruz @ KLUB

U petak, 2. februara u ubskom Domu kulture biće održana Zimska škola za tamnavske poljoprivrednike, koju organizuje valjevska Poljoprivredna savetodavna i stručna služba (PSSS) pod pokroviteljstvom Opštine Ub. Svi zainteresovani poljoprivrednici mogu prisustvovati stručnim predavanjima iz različitih...

Izrada silaže od kukuruza je proces složen sam po sebi. Da bi bila vrhunska, važna je baš svaka faza pripreme. Stočare i ratare čeka poseban izazov ove godine jer je kukuruz već pretrpio veliku štetu zbog vremenskih neprilika. O čemu će trebati posebno voditi računa u pripremi silaže, čitajte sutra...

+3

PROIZVODNJA TRITIKALEA. Tritikale je hibrid, nastao ukrštanjem pšenice i raži. Koristi se u ishrani ljudi, domaćih i gajenih životinja. Za spravljanje koncentrovane stočne hrane upotrebljava se zrno, a nadzemna biomasa kao voluminozna stočna hrana. Hranljiva vrednost zrna je na nivou pšeničnog, uz k...

Na pšenici u kukuruzu ratari se ove godine neće ovajditi. Jedino će, sve su prilike, ruke trljati oni koji su posejali šećernu repu – em joj je cena dobra, em država daje izdašan podsticaj proizvođačima. Kako se može čuti od trgovaca i organizatora proizvodnje u Vojvodini, pšenica se i dalje kreće o...

Kažu razni nutricionisti: "Što više boja na tanjiru imate, to je obrok hranljiviji." Onda je ovaj kukuruz sam dovoljan, da prođe kroz ovaj "filter" stručnjaka za hranu. Ime mu je "calico" kukuruz i uzgaja se u Severnoj Americi. Fotografija je stvarna, provereno :D

U Šumadiji smo na pragu jednog od najvažnijih poslova u poljoprivredi a to je prolećna setva jarih useva. Zbog toga što može da podnese niže temperature setva suncokreta u Šumadiji je već otpočela, dok će se sa setvom soje i kukuruza sačekati još nedelju dana. I pored rasta cena u proizvodnji većina...

Povodom pojeftinjenja dizel goriva za poljoprivrednike od naredne godine, agroanalitičar Goran Đaković je rekao da će poljoprivrednik dobijati 100 litara goriva po hektaru obradive zemlje i napomenuo da poljoprivredni proizvođači ne mogu da traže podsticaje i subvencije naknadno po usvajanju budžeta...

Sunce je ogrejalo a približiva se i vreme setve prolećnih kultura. Jan Ljavko iz Padine kod Pančeva je iskusni ratar koji već decenijama seje kukuruz. Polako se priprema za ovogodišnju setvu a našim čitaocima otkriva njegovu "dobitnu kombinaciju" kada su u pitanju hibridi koje koristi već godinama....

+2

Berba kukuruza u timočkoj krajini je počela pre nekoliko dana. Neko bere savremenim mašinama, neko ručno 😁

Ekstremna suša zahtijeva i navodnjavanje ratarskih usjeva. Kako to čine na poljima PPK Valpovo te koje sve sustave možete koristiti za navodnjavanje kukuruza, a koje nam je pojasnila tvrtka Bioplan - čitajte uskoro.

+3