Pretraživanje tekstova
Da čitaoci ne brinu, šalje i pouzećem, ali su količine ograničene
Nebojša Stamenović, niški kuvar poznatiji kao Neša Travka, ne prestaje da iznenađuje publiku na društvenim mrežama svojim interesantnim proizvodima. Ovoga puta je u pitanju čaj afrodizijak pod nazivom "Đipikur".
Iako ime mnogo nagoveštava, pitali smo Nešu, koji je sastav čaja i zašto baš ta kombinacija.
"Sastav je babin zub, mečja šapa, rtanjski čaj, dve vrste origana, sve je to dobro za donje delove organizma. Babin zub je inače dobar jer povećava mišićnu masu, njega upotrebljavaju i bodibilderi zbog snage, a dobar je i za šuljeve", otkriva Neša.
Neša Travka: Manite se mesa, ukoliko hoćete da budete zdravi
Uputstvo za upotrebu je na pakovanju napisano u Nešinom stilu, a razumljivo običnom čoveku:
"Turiti 3 prsta čaja u džezvu s vodu. Čim zacvrči poklopiti 10-15 minuta, piti lagano, deluje brzo", tvrdi se na celofanu. Takođe, postoji opcija i sa rakijom; u 10 litara rakije sipati jednu kesicu mešavine, ostaviti 20 dana da ostoji. Piti, al ne preterivati. Doza su dve do tri čašice na dan.
Kesa čaja košta 800 dinara, a može se nabaviti samo kod Neše. Da čitaoci ne brinu, šalje i pouzećem, ali su količine ograničene. Naglašava da su to biljke koje on bira i bere, pa zato nema veće količine.
"Treba biti savestan, vidiš kakvo je vreme došlo. Prodaje se svašta i varaju se ljudi. Zapamtite, hrana je 80 odsto zdravlja", naglašava naš sagovornik uz poruku Agroklub čitaocima da "jedu manje, a žvaću duže".
*Naslovna fotografija: Biljana Ljubiavljević/Instagram/nesa_travka_
Tagovi
Nebojša Stamenović Neša Travka Đipikur Čaj Uputstvo za upotrebu Afrodizijak
Autorka
Više [+]
Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Analiza zemljišta jedna od najvažnijih mera u poljoprivrednoj proizvodnji.