Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TOTY 2022
  • 31.10.2022. 12:00

Antonio Carraro Mach 4 Tony finalista u kategoriji specijalizovanih traktora

Specijalista za vinogradarsku proizvodnju, Mach 4 Tony, sinteza je najboljih tehnologija iz radionice ovog poznatog italijanskog proizvođača, kompaktni traktor jedinstven po hidrostatičkom pogonu na četiri gusenice, reverzibilnim upravljanjem i oscilirajućom šasijom.

Foto: printscreen Antonio Carraro video
  • 187
  • 26
  • 0

Vrlo zanimljiv model kandidovao je u ovogodišnji izbor "Tractor of the Year" poznati italijanski proizvođač vinogradarskih traktora Antonio Carraro. Uvek usmereni na inovacije, razvoj hidrostatičkih mašina im je, kažu njihovi inženjeri, u konstantnom fokusu pa su poslednjih godina proširili ponudu na "mašinu koju su profesionalci čekali". Tako je hidrostatički prenos razvijen u sopstvenoj radionici sada dostupan u traktorima od 25 do 100 konjskih snaga.

Ukratko, TotY finalista u kategoriji specijalizovanih traktora, jedini je zglobni traktor s četiri gumene gusenice i hidrostatičkim pogonom, kao i reverzibilnim upravljačkim sistemom. Kupcima posebno zanimljiv, ovaj sistem kojem se sve upravljačke kontrole mogu zarotirati za 180 stepeni u par sekundi, omogućava nastavak nesmetanog rada u suprotnom smeru s punim pogledom na sve (prednje/zadnje) priključne uređaje.

Stvoren i za rad u blatu 

Tako je "Mach 4 Tony" sinteza najbolje tehnologije Antonia Carrara. Uključujući i nosač motora. Traktori ovog proizvođača karakteristični su po svojoj "ActioTM" šasiji koja mašini daje vuču, balans, agilnost i manevrivost. Zahvaljujući zglobnoj šasiji zadnje gusenice idu kroz iste tragove kao i prednje, čak i kod punog okreta, pa je maksimalno nežan prema zemljištu. Stvoren i za rad u blatu, ističu inženjeri, odoliće bez problema i svakom i jačem bočnom nagibu. Jer ova specijalna šasija s oscilacijom od 15 stepeni omogućava i obradu zemljišta na zahtevnim područjima uz potpunu bezbednost. Ali, dominiraće suvereno i na otvorenom putu, sa 40 km/h, i to praktično nečujno.

"Mach 4 Tony" poznatog italijanskog proizvođača vinogradarskih traktora 

Jedna od najjačih aduta svakako je Tony transmisija koja je postavila nove standarde. Hibridni hidrostatički prenos omogućava prenos sve snage na zamljište, zadovoljavajući pri tome maksimalnu udobnost u radu jer je menjanje brzina, iako mehaničko (četiri brzine), praktično bezstepeno. Nova transmisija s potpunom eliminacijom upotrebe kvačila je upravljana s ITAC inteligentnim Antonio Carraro upravljačkim sistemom koji kontroliše TMC ("Tracrom manager control") softver.

Motor i prenos skladno rade zajedno, zahvaljujući najnovijim tehnološkim rešenjima koja zglobnom guseničaru omogućavaju neometan moment sile od nula do 30 km/h i obezbeđuju učinkovit rad i jednostavnu i sigurnu vožnju. Ovo poslednje je dopunjeno kontrolom parkiranja na kosini ("Stand Still sistem").

"Mach 4 Tony" pogoni četvoro-cilindarski Kubota 3,5 litarski dizel motor sa 75 konjskih snaga u verziji "Stage V" emisije izduvnih gasova. U planu im je, najavljuju, dostići 102 KS uz "Stage V" standarde. Maksimalna moment sile od 305 Nm postiže na 1.500 obrtaja u minuti. Potrošnja goriva je 260 gr/kW/h.

 Sertifikat 4 kategorije filtracije

Standardna brzina priključnog vratila je 540, odnosno 540E obrtaja u minuti, a uključivanje je proporcionalno elektrohidraulično. Ovaj je TotY finalista standardno opremljen sa 43 litarskom hidrauličnom pumpom osim koje, ako kupac želi, može u narudžbi odabrati onu protoka 52 l/min. Na raspolaganju su četiri zadnja i dva+jedan prednja priključna ventila. Maksimalni zadnji podizni kapacitet je 2,4 a prednji jedna tona.

Kabina u jedinstvenom monolitnom okviru koji garantuje savršenu toplotnu i zvučnu izolaciju ima sertifikat četiri kategorije filtracije (za siguran rad sa sredstvima za zaštitu bilja), kao i ROPS i FOPS (sigurna od prevrtanja i padajućih objekata).

Zglobni traktor s četiri gumene gusenice

Udobnost upravljanja upotpunjava sofisticirana elektronika koja omogućava pametnu poljoprivredu (ISObus AEF kompatibilna). Višenamenska konzola s desne strane sedišta omogućava operateru nadzor nad svim hidrauličnim i transmisijskim kontrolama pri ruci. Funkcije hidraulike mogu se prema želji progranirati na za to predviđenoj dugmadi na upravljaču.


Tagovi

TOTY Antonio Carraro Finalista Traktor godine Antonio Carraro Mach 4 Tony


Autorka

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s višegodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija između kojih je i TotY. Osim perom, voli da beleži i objektivom.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)