Pretraživanje tekstova
Kada je u pitanju fermentacija vina do željenog sadržaja šećera, važna je pravilna upotreba kvasca, koji zahteva povoljne uslove.
Kada je u pitanju fermentacija vina do željenog sadržaja šećera, važna je pravilna upotreba kvasca, koji zahteva povoljne uslove. To podrazumeva i higijenu podruma, adekvatnu temperaturu, izvor hranjivih materija za kvasce (diamonijum- fosfate, aminokiseline, minerale i vitamine).
Savetodavac Vida Evstratiev iz PSSS Smederevo daje nekoliko saveta kako da se izbegne zastoj fermentacije:
"Ukoliko se navedeno poštuje i sprovede u odgovarajućim uslovima i vremenu, sa zdravom sirovinom, vino kao finalni proizvod će dati sva potrebna svojstva autentične sorte od koje je proizvedeno", zaključuje Evstratiev.
Izvori
Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Srbije
Tagovi
Vino Šira Fermentacija Kvasac Bentonit Vida Evstratiev PSSS Smederevo
Autorka
Više [+]
Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Da li su ofarbana i kod vas? 😊