Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz šljive
  • 13.07.2015. 13:00

Čačanska lepotica ide za Rusiju

Rane sorte šljiva u Levču, zauzimaju oko 100 hektara od 1.450 koliko je pod zasadom šljive. Ovih dana kreće berba i otkup Čačanske lepotice, čiji rod najvećim delom završava na tržištu Ruske Federacije.

Foto: depositphotos.com
  • 351
  • 10
  • 0

"Voćari opštine Rekovac, privode kraju berbu šljive Čačanske rane i počinju berbu Čačanske lepotice, čiji rod, najvećim delom završava na tržištu Ruske Federacije", izjavio je danas direktor Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Rekovac Aleksandar Ristić.

"Kvalitet je dobar, a prinos solidan, osim u selima gde je bilo grada", rekao je Ristić Tanjugu.

"Berba Čačanske rane počela je pre šest ili sedam dana, a početna otkupna cena bila je 100 dinara za kilogram, da bi sada, par dana pred završetak brbe i otkupa pala na 60 dinara za kilogram", istakao je Ristić i dodao da sve količine koje su otkupile hladnjače u Lepojeviću i kod Varvarina idu na tržište Rusije. Potvrdio je i da berba i otkup čačanske lepotice kreće ovih dana, a da rane sorte šljiva u Levču, izrazito voćarskom i vinogradarskom kraju Srbije, zauzimaju oko 100 hektara od 1.450 hektara koliko je pod zasadom šljive.

Najveće površine, oko 800 hektara zauzima sorta Stenlej, koja sve više potiskuje staru dobru Požegaču, a berba Stenleja kreće oko polovine avgusta.

Foto: depositphotos.com; LCalek


Izvori

Tanjug


Tagovi

Izvoz šljive Rusija Čačanska lepotica Čačanska rana Stenlej Aleksandar Ristić Rekovac Rane sorte Požegača Voćarsko vinogradarski kraj

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)