Zaštitna sredstva (pesticidi)

Zaštitna sredstva (pesticidi) su materije za suzbijanje štetnih organizama. Mogu biti sintetičke hemijske materije ili (retko) i prirodnog porekla. Zaštitna sredstva su uglavnom toksične materije kojima je namena selektivno uništavanje štetočina. Na području zaštite bilja, pesticidi su sredstva za zaštitu bilja, a na području dezinsekcije oni se nazivaju "biocidi".

Zaštitna sredstva po kategorijama (broj proizvoda)

Poslednje dodata zaštitna sredstva

Nedavno istekla zaštita sredstva

Partneri

Napomena

Pregled zaštitnih sredstava za zaštitu bilja realizovan je u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede http://www.uzb.minpolj.gov.rs/attachments/252_Lista_registrovanih_sredstava_za_zastitu_bilja_maj2017.pdf, godišnjom publikacijom "Lista registrovanih sredstava za zaštitu bilja" koji je baziran na izveštaju Ministarstva poljoprivrede.

Prenošenje tekstova, fotografija i ilustracija moguće je samo uz odobrenje izdavača i portala Agroklub i obavezno navođenje izvora.

Pre korišćenja sredstava obavezno pročitati priloženo uputstvo za upotrebu. Sve navedene informacije su prikupljene u dobroj nameri, a njihovo korišćenje je definisano u sekciji Pravne napomene.