Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor Lamborghini
  • 28.05.2020. 18:00

Džeremi Klarkson kupio Lamborgini traktor - još uvek otkriva njegove funkcije

Na kontrolnoj tabli izbrojao sam 164 dugmeta, a da stvar bude bolja, tek sam nedavno otkrio da ima još 24 u naslonu za ruku, izjavio je Klarkson.

Foto: Depositphotos/deymosd (ilustracija)
  • 375
  • 19
  • 0

Jedan od najpoznatijih ljubitelja, ali i kritičara automobila čija je emisija "Top Gear" i "The Grand Tour" emitovana i poznata u celom svetu, kupio je najnoviji Lamborgini, ali ne automobil nego traktor. 

Reč je naravno o Džeremi Klarksonu koji je kao dete, kako kaže, odrastao na farmi i zaljubio se u poljoprivredu. Malo ko je do sada znao da je još 2008. godine kupio veliko imanje u Oksforščuru u Engleskoj koje je pretvorio u farmu pa se tako u slobodno vreme bavi i poljoprivredom. 

Mogu li električni traktori nadjačati dizelaše?

Iako i sam priznaje da nema baš puno vremena zbog užurbanog života da boravi u polju, pandemija mu je pružila priliku da se ipak posveti ovom hobiju. Osim toga, odmah je odlučio da napravi i novu dokumentarnu seriju pod nazivom I Bought the Farm (Kupio sam farmu). 

Još uvek otkriva funkcije traktora

Verovatno je mnogima poznato da je Ferućio Lamborgni prvo posedovao fabriku traktora, a tek onda automobila. Iako je sam brend prodat 1970-tih, još uvek se proizvode traktori s brendom Lamborgini, a Klarkson ističe da su oni u svojoj klasi ono što je Aventador među normalnim automobilima. 

"Rečeno mi je da ovaj Lamborgini ima 48 brzina za napred i nazad. Srećom, postoje samo dve papučice za kočnicu i dve za gas. Na kontrolnoj tabli izbrojao sam 164 dugmeta, a da stvar bude bolja, tek sam nedavno otkrio da ima još 24 u naslonu za ruku. Nijedan od njih nije označen i još uvek otkrivam šta im je funkcija“, izjavio je Klarkson za The Sunday Times

Traktor koji se ne pali na ključ, sa lombardinijevim motorom obrađuje njive?

Takođe, priznao je da ni jedan posao do sada nije završio bez nekog incidenta. Džeremi je uspeo njime da udari u vrata garaže, u prikolicu, banderu pa čak i u drugi traktor, a istakao je kako se dosad nikad nije toliko uplašio dok je vozio nešto kao ovo, a pri brzini od samo 40 km/h. 

S obzirom na to da se situacija sa virusom korona sve više smiruje i da će Klarkson ponovno dobijati testne automobile i snimati svoju emisiju, pitanje je da li će njegov hobi opstati? Takođe, ovaj poznati ekscentrični voditelj i automobilistički novinar blizu je penzije, pa ne bi bilo ni čudno da je ovo samo početak njegove nove karijere. 


Tagovi

Džeremy Klarkson Traktor Lamborgini Poljoprivreda Automobili Top Gear


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D