Hibiskus i fotinija najviše stradali.

Pre tačno mesec dana bili smo svedoci uništavanja tek rekonstruisane travnate površine u ulici Prote Mihaldžića u Petrovaradinu, nakon čega je travnjak ponovo rekonstruisan i ponovo uništen nakon par dana. I pored apela koje stalno upućuju iz "Gradskog zelenila", ovakve situacije se ponavljaju.

Kako navode iz tog gradskog preduzeća, tokom prošle nedelje je počela realizacija projekta "Očuvanje i unapređenje zelenila u Tolstojevoj ulici", a u okviru ovog projekta planirana je revitalizacija postojećeg zelenila i sadnja novog i to: 40 komada lišćarskog drveća, 957 komada sadnica šiblja, sadnja žive ograde, sadnja i uređenje cvetne gredice, rekonstrukcija travnjaka na površini od 865 m2, postavka metalnih stubića kako bi se zaštitio rekonstruisani travnjak.

Nakon sadnje žive ograde i šiblja, zaposleni u "Zelenilu" su na terenu uočili da je više od polovine ovih sadnica izvađeno i odneto, najviše hibiskusa i fotinije.

– Još jednom apelujemo na građane da ne uništavaju zelenilo i ne čine ovakve stvari koje, pored toga što narušavaju izgled grada, spadaju u kategoriju krivičnog dela – ističu u JKP "Gradsko zelenilo".