Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji u poljoprivredi
  • 29.08.2019. 12:00
  • Srednjobanatski okrug, Vojvodina, Zrenjanin

Zrenjanin odvojio četiri miliona za pčelare: Konkurs otvoren do utorka

Grad Zrenjanin opredelio je četiri miliona dinara za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo u 2019. godini.

Foto: Depositphotos/Ratikova
  • 435
  • 172
  • 0

Grad Zrenjanin opredelio je četiri miliona dinara kao podršku pčelarima. Kako se navodi u raspisanom javnom pozivu, reč je o sredstvima za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo u 2019. godini.

Korisnici podsticajnih sredstava mogu biti fizička lica, nosioci registrovanih komercijalnih porodičnih prirodnih gazdinstava. Jedan od uslova na konkursu je da se pčelinja društva i košnice mogu nabaviti isključivo od pravnih i drugih lica koja su registrovana za tu delatnost.

Konkurs je raspisan u ponedeljak, a otvoren je do utroška novca, najkasnije do 3. septembra. 

Tekst konkursa, prijavu i pravilnik možete pogledati ispod članka

Po jednoj prijavi maksimalno 100.000 dinara 

Cilj konkursa je povećanje produktivnosti, konkurentnosti i modernizacija i dizanje standarda, kao i održivog upravljanja resursima u oblasti pčelarstva, kroz dodelu novca, za nabavku novih, pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo, u ovoj godini, na teritoriji Zrenjanina.

Za nabavku novih pčelinjih društava, i opreme za pčelarstvo, predviđeno je 4.000.000 dinara. Sredstva po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu od 100 posto od plaćenog iznosa cene kupljenih pčelinjih društava i košnica. 

Prilikom obračuna se uzimaju vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost PDV . Pčelar može po jednoj prijavi maksimalno dobiti 100.000 dinara. 

Kada su temperature visoke, pčelama obezbedite samo dovoljno vode

Investicija mora biti realizovana u ovoj godini 

Podnosilac prijave treba da ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo upisano u registar, poljoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom. Podnosilac prijave mora biti sa teritorije Zrenjanina, mora imati izmirene poreske obaveze i dospele javne dadžbine prema lokalnoj samoupravi. Investicija mora da bude realizovana u ovoj godini. To podrazumeva čitav proces, od nabavke, ugovora do realizacije. 

Podnosilac prijave mora namenski da koristi i ne otuđi niti da daje drugom licu na korišćenje investiciju, koja je predmet zahteva, u periodu od pet godina, od dana nabavke robe.

Kada su temperature visoke, pčelama obezbedite samo dovoljno vode

Zahtev dostaviti lično 

Zahtev sa potrebnom dokumentacijom dostaviti lično na šalteru 2 Prijemnog odeljenja, grada Zrenjanina sa naznakom "Konkurs za dodelu sredstava za nabavku novih pčelinjih društava i opreme, za pčelarstvo u 2019 godini, na teritoriji grada Zrenjanina za Odsek za poljoprivredu i ruralni razvoj. 

Dodatne informacije možete dobiti lično od 10 do 13 sati u Odseku za poljoprivredu i ruralni razvoj, grada Zrenjanina. 


Dokumenti


Izvori

Grad Zrenjanin


Tagovi

Podsticaji u poljoprivredi Podsticaji za pčelare Podrška pčelarima Konkurs Zrenjanin


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!