Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Climate-KIC
  • 11.03.2020. 14:00

Prijavite se za program "Pioniri u praksi" za rešavanje lokalnih klimatskih izazova

Ovaj program je najveći EU program profesionalne mobilnosti sa ciljem unapređenja znanja u oblasti klimatskih promena i održivog razvoja.

Foto: Pixabay/PhotoMIX-Company/325 images
  • 51
  • 2
  • 0

Climate-KIC, najveće EU javno-privatno partnerstvo, angažovano na ublažavanju klimatskih promena i smanjenju emisije ugljenika, organizuje program "Pioniri u praksi" koji će ove godine biti realizovan ukupno deveti put i ujedno četvrti put u Srbiji.

Srbija ima potencijala za ekološki razvoj, ali se ipak priroda pretvara u deponiju

Ovaj program je najveći EU program profesionalne mobilnosti sa ciljem unapređenja znanja u oblasti klimatskih promena i održivog razvoja. Obuhvata online obuku o sistemu inovacija, dve radionice u Beogradu, grupni projektni zadatak u vezi sa realnim lokalnim klimatskim izazovom, radnu praksu u trajanju četiri do šest nedelja u nekoj od 20 evropskih zemalja (Bugarska, Češka, Estonia, Finska, Grčka, Hrvatska, Italija, Kipar, Letonija, Litvanija, Mađarska, Malta, Nemačka, Poljska, Portugalija, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Španija), lično mentorstvo za unapređenje inovativnih veština i finansijsku podršku projekta za troškove boravka na radnoj praksi.

Ko može da učestvuje?

Pioniri - profesionalci koji rade u nekoj od relevantnih oblasti, žele da unaprede svoja znanja i veštine i koji će biti upućeni na radnu praksu u inostranstvo. Preduslov učešća je univerzitetska diploma, napredno znanje engleskog jezika (minimum B2) i najmanje 2 godine radnog iskustva u relevantnim oblastima, prebivalište u nekoj od zemalja koje učestvuju i spremnost da pohađaju sve segmenate programa.

Domaćini - kompanije/institucije/organizacije koje žele da ugoste profesionalca iz inostranstva i angažuju ga na konkretnom projektu bez troškova. Domaćini treba da obezbeđe radne uslove i pruže podršku pioniru u definisanju i realizaciji radnog zadatka.

Vlasnici lokalnih izazova - kompanije/institucije/organizacije koje definišu lokalni klimatski izazov i pružaju podršku pionirima pri osmišljavanju i razradi rešenja, u okviru grupnog projektnog rada.

Prijavite se do 23. aprila

Zahvaljujući podršci Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), Climate-KIC aktivno deluje kroz mrežu od oko 400 partnera u 24 zemlje Evrope, među kojima dominiraju kompanije, visokoobrazovne i naučno-istraživačke institucije, lokalne samouprave i organizacije civilnog društva.

Na ovaj program možete se prijaviti do 23. aprila na adresi https://pioneers.climate-kic.org/apply-now.

Koja EU zemlja iz državnog budžeta najviše izdvaja za zaštitu životne sredine?

Pre popunjavanja prijave potrebno je prethodno se registrovati u EIT Climate-KIC zajednici, otvaranjem tzv. "Climate-KIC pasoša", odnosno centralnog naloga koji vam omogućava da pristupite i ostalim Climate-KIC edukativnim platformama.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama možete kontaktirati EIT Climate-KIC Serbia Hub u Privrednoj komori Srbije na 011 4149 422 i 066 875 1158, kao i putem meil adrese: [email protected]


Tagovi

Climate-KIC Pioniri u praksi Klimatske promene Emisije ugljen dioksida Radionica


Autor

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...