Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Climate-KIC
  • 11.03.2020. 14:00

Prijavite se za program "Pioniri u praksi" za rešavanje lokalnih klimatskih izazova

Ovaj program je najveći EU program profesionalne mobilnosti sa ciljem unapređenja znanja u oblasti klimatskih promena i održivog razvoja.

Foto: Pixabay/PhotoMIX-Company/325 images
  • 67
  • 2
  • 0

Climate-KIC, najveće EU javno-privatno partnerstvo, angažovano na ublažavanju klimatskih promena i smanjenju emisije ugljenika, organizuje program "Pioniri u praksi" koji će ove godine biti realizovan ukupno deveti put i ujedno četvrti put u Srbiji.

Srbija ima potencijala za ekološki razvoj, ali se ipak priroda pretvara u deponiju

Ovaj program je najveći EU program profesionalne mobilnosti sa ciljem unapređenja znanja u oblasti klimatskih promena i održivog razvoja. Obuhvata online obuku o sistemu inovacija, dve radionice u Beogradu, grupni projektni zadatak u vezi sa realnim lokalnim klimatskim izazovom, radnu praksu u trajanju četiri do šest nedelja u nekoj od 20 evropskih zemalja (Bugarska, Češka, Estonia, Finska, Grčka, Hrvatska, Italija, Kipar, Letonija, Litvanija, Mađarska, Malta, Nemačka, Poljska, Portugalija, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Španija), lično mentorstvo za unapređenje inovativnih veština i finansijsku podršku projekta za troškove boravka na radnoj praksi.

Ko može da učestvuje?

Pioniri - profesionalci koji rade u nekoj od relevantnih oblasti, žele da unaprede svoja znanja i veštine i koji će biti upućeni na radnu praksu u inostranstvo. Preduslov učešća je univerzitetska diploma, napredno znanje engleskog jezika (minimum B2) i najmanje 2 godine radnog iskustva u relevantnim oblastima, prebivalište u nekoj od zemalja koje učestvuju i spremnost da pohađaju sve segmenate programa.

Domaćini - kompanije/institucije/organizacije koje žele da ugoste profesionalca iz inostranstva i angažuju ga na konkretnom projektu bez troškova. Domaćini treba da obezbeđe radne uslove i pruže podršku pioniru u definisanju i realizaciji radnog zadatka.

Vlasnici lokalnih izazova - kompanije/institucije/organizacije koje definišu lokalni klimatski izazov i pružaju podršku pionirima pri osmišljavanju i razradi rešenja, u okviru grupnog projektnog rada.

Prijavite se do 23. aprila

Zahvaljujući podršci Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), Climate-KIC aktivno deluje kroz mrežu od oko 400 partnera u 24 zemlje Evrope, među kojima dominiraju kompanije, visokoobrazovne i naučno-istraživačke institucije, lokalne samouprave i organizacije civilnog društva.

Na ovaj program možete se prijaviti do 23. aprila na adresi https://pioneers.climate-kic.org/apply-now.

Koja EU zemlja iz državnog budžeta najviše izdvaja za zaštitu životne sredine?

Pre popunjavanja prijave potrebno je prethodno se registrovati u EIT Climate-KIC zajednici, otvaranjem tzv. "Climate-KIC pasoša", odnosno centralnog naloga koji vam omogućava da pristupite i ostalim Climate-KIC edukativnim platformama.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama možete kontaktirati EIT Climate-KIC Serbia Hub u Privrednoj komori Srbije na 011 4149 422 i 066 875 1158, kao i putem meil adrese: climate-kic@pks.rs.


Tagovi

Climate-KIC Pioniri u praksi Klimatske promene Emisije ugljen dioksida Radionica


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u