Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Komplet lepinja
  • 18.12.2023. 10:30

Potvrđeno - najbolji doručak na svetu jede se u Užicu

Ovaj delikates koji je visoko ocenjen sa 4,8 zvezdica, hranljiv je i visoko kaloričan.

Potvrđeno - najbolji doručak na svetu jede se u Užicu
Foto: Taste Atlas
  • 454
  • 44
  • 0

Taste Atlas, sajt svojevrsne enciklopedije ukusa, tradicionalnih jela, lokalnih namirnica i autentičnih restorana, proglasio je komplet lepinju najboljim doručkom na planeti.

Lepinja sa sve, užička lepinja ili kompletuša originalno je nastala u pekari "Kod Šuljage" u Užicu, a sastoji od lepinje, kajmaka, jaja i pretopa.

"Ovde se pravi testo, a onda se lepinje peku u staroj zidanoj srpskoj peći gde je direktno loženje isključivo sa bukovim drvima. Kada je ispeče, seče se poklopac tako da bude malo udubljena. U nju stavljamo pomešani kajmak i jaje, pa se to ponovo peče nekoliko minuta, zavisi kako ko voli, da li življu ili pečeniju", objasnio je ranije za Agroklub Dragan Lazić koji je pomenutu pekaru nasledio od oca.

"Lepinja sa sve" - nepromenjenog recepta šest decenija

Ovaj delikates koji je visoko ocenjen sa 4,8 zvezdica, hranljiv je i visoko kaloričan, opisano je na sajtu. U jelu se obično uživa za doručak i najbolje se kombinuje sa čašom jogurta ili kiselog mleka. Za najautentičnije iskustvo, preporučuje se da ga jedete rukama.


Tagovi

Komplet lepinja Kompletuša Lepinja sa sve Dragan Lazić Kajmak Pretop Jaja Lepinja sa jogurtom


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...