Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agritechnica 2023
  • 13.11.2023. 18:00
  • Hanover, Nemačka

Na Agritehnici u Hanoveru čak 218 primera inovacija u poljoprivredi

I pametna i precizna poljoprivreda privlače pažnju zbog sve većih troškova inputa u poljoprivrednoj proizvodnji. Agritechnica je prvo mesto gde će inovacije biti predstavljene javnosti.

Foto: Agritechnica
  • 122
  • 30
  • 0

U Hanoveru, u Nemačkoj održava se Agritechnica, najveći svetski sajam poljoprivredne mehanizacije. Na ovoj će bijenalnoj manifestaciji biti prikazano čak 218 premera inovacija u poljoprivredi, kandidata iz 24 zemlje. Agritechnica je prvo mesto gde će noviteti mašina od onih za obradu zemljišta, preko pripreme setve do žetve, biti predstavljeni javnosti, a listu možete pogledati ovde.

Pored toga, na sajmu učestvuje više od 2.800 izlagača iz 52 zemlje. Ovo je prvo izdanje nakon pandemije virusa korona, a koje se odvija punim kapacitetom, u svim postojećim halama i prostorima. 

Preko potrebne inovacije 

"Poljoprivredni sektor suočava se sa velikim izazovima", izjavio je dr. Lotar Huvelman, glavni izvršni direktor DLG-a (Nemačkog poljoprivrednog društva), organizatora Agritechnica-e.

Na sajmu je više od 2.800 izlagača

"Rat u Ukrajini menja osnovne pretpostavke, Evropski zeleni dogovor smanjuje izbor dostupnih inputa za poljoprivredu, politika kamatnih stopa zahteva planiranje ulaganja usmereno prema budućnosti, a klimatske promene zahtevaju otporne proizvodne procese. To se može nadoknaditi samo domišljatošću i inovacijama", naglasio je Huvelman.

Claas Xerion 12.650 Terra Trac je pobednik takmičenja za traktor godine - TotY 2024

DLG je sproveo anketu među 2.300 evropskih poljoprivrednika o poslovnoj klimi i njihovim ulagačkim namerama. Između ostalog, rezultati su pokazali da i pametna poljoprivreda i tehnologije precizne poljoprivrede privlače pažnju zbog sve većih troškova poljoprivrednih inputa. Upravo zato su potrebne inovacije koje mogu optimizovati njihovu potrebu. Takođe, kao rezultat sve veće regulative, ispitanici planiraju sve više da usredsrede na efikasno i ciljano korišćenje inputa i resursa.

Radno vreme i ulaznice

Agritechnica je otvorena u nedelju, 12., a održava se do subote, 18. novembra. Radno vreme sajma je svaki dan od devet do 18 sati. 

Sajam se održava do subote, 18. novembra

Osim uobičajenih nude i takozvane zelene ulaznice čijom kupovinom se podržavaju projekti pošumljavanja u Nemačkoj, a košta 30 evra. One su dostupne samo onlajn.

Atmosferu sa sajma u prva dva dana, pogledajte u galeriji ispod teksta

Osim njih, tu su i dnevne ulaznice koje koštaju 27 evra, a 17 evra su učeničke, studentske, penzionerske i za osobe sa invaliditetom. Ulaznica za dva dana iznosi 39 evra, zelena 42, a za ulaz za vreme čitave manifestacije 69, odnosno 72 evra. 

Za decu do 12 godina ulaz je besplatan. 


Foto prilog


Tagovi

Agritechnica Sajam mehanizacije Inovacije u poljoprivredi Pametna poljoprivreda Precizna poljoprivreda Ulaznice Hanover


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.