Bez silaže danas ne može da se zamisli intenzivno stočarstvo, a naročito ne visoka i jeftina proizvodnja mleka.


Momenat siliranja najbitniji za kvalitet silaže

Iako deluje rano nije na odmet na vreme pripremiti se za posao spremanja silaže, jer...

www.agroklub.rs

Posetili smo SPIT u Kaću i donosimo bogatu galeriju fotografija ;)
Više na linku: https://bit.ly/3rz3k7S

Kvalitet silaže u velikoj meri će zavisiti od momenta i načina žetve jer od procenta zrelosti klipa zavisi koliko i kako će je životinje svariti, a to opet utiče na proizvodnju mleka i mesa. Uskoro više!

Kioti DK10 serija traktora zamišljena je da odgovara svakom poslu koji zahteva snažan, izdržljiv i kompaktan traktor: https://bit.ly/3elPyQo

Uz složenost procesa spremanja silaže, ova klimatski vrlo nepovoljna godina pred farmere donosi i dodatne izazove.


Kako napraviti kvalitetnu silažu od kukuruza koji je pretrpe...

Silaža nije važna samo kao izvor hranljivih materija u krmivu. Ona je sa velikim udel...

www.agroklub.rs

Kako se boriti sa visokim temperaturama - rashlađivanjem zemljišta, ali koja mera je prava otkriva više za Agroklub Miroljub Janković iz Futoga.

U pripremanju silaže bitna je baš svaka faza pripreme. Ali, dva momenta su najvažnija - kratak rok skidanja i korišćenje poboljšivača fermentacije. Uskoro više na Agroklubu!

Ovih dana Miroljub Janković iz Futoga na svojoj parceli primenjuje tretman "motikanum, aktivna materija je motika i nema karence" :). Na koje načine se bori sa sušom, uskoro više na Agroklubu.

Glavne karakteristike ovog traktora su kompaktnost, veliki ugao rotacije točkova, snaga, menjač sa 16 brzina sa hidrostatskim inverterom.


Traktor Kioti DK5010NHS: Kompaktan, okretan i izdržljiv

Kioti DK10 serija traktora zamišljena  je da odgovara svakom poslu koji zahteva snaža...

www.agroklub.rs

Glavne karakteristike traktora Kioti DK5010NHS su kompaktnost, veliki ugao rotacije točkova, snaga, menjač sa 16 brzina sa hidrostatskim inverterom. Ali, to nije sve, uskoro više na Agroklubu!

Kod najvećeg broja postojećih objekata za stoku najveći problem u pogledu normi vazduha je mala zapremina objekata po jednom grlu. Uskoro više o tome na Agroklubu!

Kombajni uveliko skidaju pšenicu sa useva. Hladno proleće i nagli porast temperatura ipak nisu oštetili kvalitet zrna, prinosi će ipak biti problematični kod kasnijih sorti, smatraju ratari.

Očekuje nas novi talas visokih temperatura. Valja kravama obezbediti adekvatne "rashladne" uslove u štali - uskoro detaljnije o tome na Agroklubu.

Krenula #žetva pšenice u Vojvodini! Uskoro više na Agroklubu o kvalitetu i prinosu, ali i ceni!

Navodnjavanje maline je veoma bitan proces u proizvodnji "crvenog zlata", jer se iz godine u godinu povećava broj dana bez kiše i sa dosta sunca. Koji se sistemi i načini primenjuju u Zapadnoj Srbiji, uskoro više na Agroklubu!

Usled hladnog i kišnog proleća, stabla višnje tretirali su više nego uobičajeno od bolesti. Berba uskoro kreće, a čemu se nadaju proizvođači, više u prilogu Agrokluba.

Stigao je kraj naše pokolon igre #mojepovrće! Čestitamo pobednicima, ali i svima koji su učestvovali u igri. I već se radujemo novoj!


Proleće je iza nas, evo ko su dobitnici poklon igre #mojepov...

Ova godina je za gajenje povrća više nego izazovna. Prolećne kiše i neuobičajeno nisk...

www.agroklub.rs

Pred nama je dugo toplo leto u kojem će biti potrebno pomoći svim biljnim vrstama, pa tako i voćkama - navodnjavanjem pa i fertirigacijom. Uskoro opširnije na Agroklubu!

Oseća se da postoji tražnja za višnjom zato što je u Vojvodini bilo dosta izmrzavanja, kaže direktor ZZ "Beška" Dragan Lončar. Koliko će višnja dati roda, a koliko je odolela bolestima, uskoro na Agroklubu.

Preostalo je samo nekoliko dana za snimanje i objavljivanje fotografija igre #mojepovrće. Već sledeće nedelje najsrećniji baštovani uživaće u svojim nagradama :)