Pretraživanje tekstova
Sastojke koji su potrebni većina nas ima u kuhinji. Za pripremu možete izabrati bržu verziju ili pak složeniju koja ima i puniji ukus.
Samo da je jednostavno, brzo i da zasiti - ovim se danas vodi većina zaposlenih koji ipak na porodični sto žele da stave nešto zdravo. Sos od paradajza i testenina je jedno od takvih jela. Ako sve pospete rendanim sirom i poslužite salatu, obrok je kompletan.
Upravo recept za ovo italijansko jelo, Sugo di Pomodoro, bio je najtraženiji na Google-u u 2022. godini.
Sugo, jednostavno prevedeno, znači umak ili sos.
Kako to inače biva, u moru recepata se nalaze i oni najjednostavniji, ali i oni koji ipak zahtevaju kuvanje sa više strpljenja i vremena. Donosimo vam i jedan i drugi.
Za jednostavnu pripremu vam je potrebno:
Naseckani crveni i beli luk (u komadu) dinstajte na ulju dok luk ne postane staklast i mekan. Dodajte pasiran paradajz, so i bosiljak. Pokrijte i ostavite da se lagano dinsta oko 20 minuta, dok se ne zgusne. U međuvremenu skuvajte špagete ili neku drugu testeninu.
Pre posluživanja, izvadite beli luk. Umesto svežeg, možete koristiti i suvi bosiljak.
Nešto zahtevniji recept podrazumeva pelat paradajza.
Potrebno vam je:
Češanj belog luka prepolovite i kratko dinstajte na ulju, oko dve minute na laganoj vatri. Dodajte pelat i posolite po želji. Poklopite i kuvajte na vrlo laganoj vatri. Povremeno promešajte. Kada voda iz pelata ispari, a oni budu potpuno skuvani, mekani, što može trajati i do sat vremena, izvadite beli luk, a paradajz ispasirajte na pasirku.
Sos ponovo vratite u posudu, dodajte bosiljak i prokuvajte par minuta te poslužite uz testeninu, rendani sir i salatu.
Naravno, ako volite, možete dodati i korenasto povrće koje ćete dinstati na samom počektu, da omekša. U tom slučaju će ga biti potrebno izmiksati kako se u umaku ne bi osetili komadići.
Ovako pripremljen možete ostaviti u frižideru i tako ga držati dva do tri dana te samo ugrejati za još brži ručak.
Tagovi
Natrajženiji recept Sugo di Pomodoro Google Sos od paradajza Jelo od paradajza Recept za sos
Autorka
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
U 2. epizodi serijala #TalentiEUregija donosimo priču o Viti Ivičić, nagrađivanoj dizajnerki tekstila koja stvara od prirodnih materijala. Posebno je inspiriše lan, tipičan za Belu Krajinu, gde i živi. Jedna od njenih najposebnijih tehnika,... Više [+]
U 2. epizodi serijala #TalentiEUregija donosimo priču o Viti Ivičić, nagrađivanoj dizajnerki tekstila koja stvara od prirodnih materijala. Posebno je inspiriše lan, tipičan za Belu Krajinu, gde i živi. Jedna od njenih najposebnijih tehnika, botanička štampa, osvojila je nagradu za najinovativniju i najeksperimentalniju kolekciju na modnom takmičenju Mittelmoda u Milanu 2017. Uskoro više...