Pretraživanje tekstova
Ukrštanje paradajza i krompira metoda je stara skoro 200 godina. Ali, sada je postala pravi hit na Instagramu.
Prošlo je više od 10 godina od kako je britanska kompanija "Thompson & Morgan" na tržište izbacila TomTato, biljku nastalu ukrštanjem paradajza na krompir. Ona daje krtole krompira u zemlji i plodove čeri paradajza. I danas je prodaju na svojim stranicama za 15 funti (17,5 evra).
Ova metoda datira iz davne 1833. godine, a biljku su tada nazvali Pomato, što je složenica engleskih reči "potato" (krompir) i "tomato" (paradajz).
Kao i kod drugih ukrštanih biljaka, ona se neće pojaviti u prirodi niti se može uzgajati iz semena. Nastala je u želji da proizvodnja hrane bude efikasnija te da se može uzgajati i u urbanim okruženjima.
Ali, Pomato je već nekoliko nedelja pravi hit na društvenoj mreži Instagram. Na profilu AgroTill objavljeno je kako kalemiti paradajz na krompir i dobiti dve vrste povrća.
"Ovom metodom poljoprivrednici mogu da ostvare dvostruku zaradu, sa jedne stabljike može da se ubere oko 1,5 kilograma krompira i dva kilograma paradajza", stoji u kratkom videu nakon kojeg je usledelo bezbroj komentara - od onih koji već znaju za ovakav uzgoj do onih koji ga smatraju potpuno neprirodnim.
Da li ste se nekada oprobali u ovakvom kalemljenju i šta mislite o tome, pišite nam u komentaru ispod teksta
Kako izgleda ova tehnika, možete videti u videu:
Tagovi
Kalemljenje povrća Pomato Instagram Ukrštanje povrća Ukrštanje paradajza Ukrštanje krompira
Autorka
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Simptomi prisustva lisne vaši crvenih gala (Dysaphis devecta) na jabuci u vidu deformacija, uvijanja i crvenila mladog lišća..