Pretraživanje tekstova
Jednostavno jelo odličnog ukusa.
Bulumanjž, poznatiji i kao ajmokac - ili belo pileće meso u sosu, deo je vlaške kuhinje, a priprema se vrlo lako i brzo, prenosi Npress.
Potrebno je da belo pileće meso obarite, a zatim iscepkate na tanke niti (vlakna). U zagrejanu mast dodate dve do tri kašike brašna i upržite kao za zapršku, ali da ostane svetle boje.
Pre nego što brašno zarumeni, dodajte vodu u kojoj se kuvala piletina - po potrebi dodajte još malo tople vode, mešajte da se ne stvore grudvice od brašna, sve dok ne zgusne. U vlaškoj kuhinji se umesto varjače za mešanje koristi "mtka", koja je nalik varjači sa dodatnim malim propelerima, koji mnogo bolje razbiju grudvice brašna, a i dodatno iscepkaju meso na još tanje niti.
Dodajte iscepkano belo meso i na laganoj vatri krčkajte još dvadesetak minuta. U sos dodajte sitno seckani beli luk, po ukusu, posolite i začinite slanim začinom.
Tagovi
Bulumanjž Ajmokac Pileće belo meso Vlaška kuhinja Kako se sprema Recept
Autorka
Više [+]
Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Poljoprivrednik Ivan Gmijović iz Gornjeg Kaševara kraj Blaca na površini od 10 hektara gaji šljivu koju prerađuje u suvu. Za nju kako kaže i dalje nema potražnje, ali se nada da će je početkom naredne godine prodati po ceni koja zadovoljava... Više [+]
Poljoprivrednik Ivan Gmijović iz Gornjeg Kaševara kraj Blaca na površini od 10 hektara gaji šljivu koju prerađuje u suvu. Za nju kako kaže i dalje nema potražnje, ali se nada da će je početkom naredne godine prodati po ceni koja zadovoljava potrebe proizvodnje i prerade. Više o tome čitajte na Agroklub-u!