Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 26.11.2019. 13:00

Do subote toplo i promenljivo oblačno vreme

U narednom periodu očekuje se toplije vreme od uobičajenog i u većem delu zemlje suvo. Preovladavaće normalni uslovi vlažnosti.

Foto: Slađana Aničić
  • 110
  • 10
  • 0

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji se od ponedeljka 25. do srede 27. novembra 2019. godine, očekuje promenljivo oblačno, toplije vreme od uobičajenog i u većem delu zemlje suvo, osim u Timočkoj Krajini gde će biti oblačno i hladno uz moguću slabu kišu na istoku i jugoistoku. U sredu uveče i noću na severu i zapadu, prognozira se naoblačenje sa kišom.

Zatim se do kraja perioda očekuje pretežno oblačno, mestimično sa kišom. U četvrtak i petak, 28. i 29. novembra, još uvek bi bilo relativno toplo, a od subote, 30. novembra, temperatura bi bila u postepenom padu. Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, na većem delu teritorije države preovladavaće normalni uslovi vlažnosti dok će u delovima zapadne Srbije biti umerena do jaka suša.

Na žitu primetne vaši i cikade

Toplo vreme za ovo doba godine uslovilo je pojavu bolesti i štetočina na usevima pšenice i ječma. Na biljkama je registrovano prisustvo simptoma prouzrokovača mrežaste pegavosti lista ječma, rđe i pepelnice žita. Što se tiče štetočina, kod ozimih strnina registrovano je prisustvo lisnih vaši i cikada. Takođe, utvrđeno je i prisustvo aktivnih rupa od glodara.


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Promenljivo oblačno Mrežasta pegavost ječma Glodari Umerena suša SPI- 1


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.