Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 22.10.2019. 13:00

Miholjsko leto sve do novembra

U Srbiji se do 30. oktobra očekuje nastavak Miholjskog leta. Krajem oktobra se prognozira manji pad temperature uz mogućnost pojave slabih padavina.

Foto: Aleksandar Obrenović
  • 412
  • 54
  • 0

U Srbiji se u periodu od 21. do 30. oktobra 2019. godine očekuje nastavak Miholjskog leta. Jutra će biti sveža, a preko dana bi bilo pretežno sunčano i toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 24° do 29°C.

Krajem perioda, 29. i 30. oktobra, prognozira se manji pad temperature uz mogućnost pojave slabih padavina.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1 u delovima centralne, istočne, severoistočne i južne Srbije preovladavaće umerena do jaka suša, dok će u ostalim krajevima zemlje biti normalni uslovi vlažnosti.

Na usevima uljane repice registrovane pagusenice repičine lisne ose

Na usevima uljane repice koji se nalaze u fazi nicanja registrovano je prisustvo pagusenice repičine lisne ose, prisustvo vaši, kao i simptoma oštećenja lista od buvača. Zbog izrazito toplog vremena, potrebno je obilaziti i pregledati parcele pod uljanom repicom jer se očekuje dalji razvoj pomenutih štetočina.

U usevima lucerke koji su pri kraju vegetacije uočene su aktivne rupe glodara. Ukoliko se registruje preko 10 aktivnih rupa po hektaru preporučuje se njihovo suzbijanje.


Tagovi

Vremenska prognoza Oktobar Usevi uljane repice Pagusenica repičine lisne ose Vaši Buvač


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta