Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 23.11.2021. 11:00

Oblačno sa temperaturama u padu - uočena suva trulež na uljanoj repici

Na usevu pšenice i ječma registrovano je prisustvo krilatih formi vaši i cikada. U pogledu biljnih bolesti na usevima uljane repice uočene su pojedinačne biljke sa simptomima suve truleži i to na donjim listovima.

Foto: Julijana Kuzmić (ilustracija)
  • 94
  • 21
  • 0

U Srbiji bi u utorak 23. novembra bilo oblačno sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom i hladnije. U sredu 24. novembra bi se zadržalo oblačno i hladno ali bez padavina. Od četvrtka 25. novembra došlo bi do delimičnog razvedravanja uz porast temperature. U košavskom području bi bilo vetrovito. Od petka 26. novembra se prognozira pretežno oblačno, mestimično sa kišom i nešto toplije nego što je uobičajeno za kraj novembra. Od ponedeljka 29. novembra temperatura bi bila u padu.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, u delovima severne i zapadne Srbije preovladavaće jako do ekstremno vlažni uslovi, u delovima severoistočne Srbije umereno vlažni uslovi, dok će u ostalim krajevima zemlje biti normalni uslovi vlažnosti.

Aktivirane štetočine na ratarskim i voćarskim usevima

Na usevu pšenice i ječma registrovano je prisustvo krilatih formi vaši i cikada. U pogledu biljnih bolesti na usevima uljane repice uočene su pojedinačne biljke sa simptomima suve truleži i to na donjim listovima.

Takođe, uočene su i aktivne rupe od glodara.


Tagovi

Vremenska prognoza Cikade Suva trulež Kišovito Temperature u padu


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer