Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 05.03.2019. 14:30

Od ponedeljka osetno hladnije

U Srbiji se do 10. marta očekuje promenljivo oblačno, suvo i toplo vreme sa dužim sunčanim periodima i maksimalnom dnevnom temperaturom vazduha znatno iznad prosečnih vrednosti, dok će od ponedeljka biti osetno hladnije.

Foto: Jelena Gajić Đokić
  • 412
  • 32
  • 0

U Srbiji se do 10. marta u većini dana očekuje promenljivo oblačno, suvo i toplo vreme sa dužim sunčanim periodima i maksimalnom dnevnom temperaturom vazduha iznad i znatno iznad prosečnih vrednosti.

U ponedeljak i utorak, 11. i 12. marta, biće osetno hladnije vreme sa temperaturom ispod proseka za ovo doba godine i sa više padavina, kišom u nižim i snegom u višim predelima.

U sredu 13. marta došlo bi do kratkotrajne stabilizacije vremena, padavine bi prestale ali bi se zadržalo hladno vreme. Prema prognoziranim vrednostima SPI-1 na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, dok će u delovima zapadne Srbije biti umereno vlažni uslovi.

Na žitu registrovano prisustvo simptoma mrežaste pegavosti ječma

Sa porastom temperature vazduha doći će do buđenja vegetacije posebno kod breskve i nektarine, tako da je sada pravi momenat za zaštitu breskve i nektarine od prouzrokovača kovrdžavosti lista breskve.

U pogledu ratarskih kultura na žitima je registrovano prisustvo simptoma mrežaste pegavosti ječma i pepelnice žita. Pored bolesti na pojedinim parcelama pod strnim žitima registrovane su aktivne rupe od glodara.


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Vreme Prognoza Mart Buđenje vegetacije Zaštita breskve Mrežasta pegavost ječma


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sadnice ribizle spremne za sadnju.