Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 08.08.2022. 13:00

Promena vremena - lokalno obilne padavine i grad

Kako RHMZ upozorava danas (08.08.) i sutra (09.08.) lokalno se očekuju obilne padavine i grad, u zoni plјuska i jak vetar.

Foto: Depositphotos/YAYImages
  • 254
  • 66
  • 0

Početkom sedmice očekuje se promenljivo vreme uz postepeni pad temperature, u utorak sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a očekuju se i kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom, većom količinom padavina i jakim vetrom u zoni pljuska. Od srede u većini mesta suvo, samo se ponegde u brdskoplaninskim predelima očekuju kratkotrajne padavine.

Kako RHMZ upozorava danas (08.08.) i sutra (09.08.) lokalno se očekuju obilne padavine i grad, u zoni plјuska i jak vetar.

Vodostaji ispod niskih plovidbenih nivoa - kako to utiče na ribolov?

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, na krajnjem severu zemlje ekstremna suša, dok će u delovima centralne Srbije biti umereno vlažni uslovi.

Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

Ugroženi usevi kukuruza i voća zbog štetočina

Trenutne vremenske prilike pogoduju intenzivnom razvoju kukuruznog plamenca i pamukove sovice. Najugroženiji su usevi kukuruza šećerca koji su, pored paprike, trenutno najprivlačniji za navedene štetočine jer se nalaze u fazama intenzivnog porasta. Prisutne visoke dnevne temperature izuzetno pogoduju razvoju krompirovog moljca.

Visok rizik od kukuruznog plamenca i pamukove sovice

Kod voćarskih kultura uočena su položena jaja jabukinog smotavca. U toku je piljenje larvi druge generacije ove štetočine. Prisutni su i svi razvojni stadijumi obične kruškine buve. U toku je piljenje larvi četvrte letnje generacije ove štetočine.


Tagovi

Pljusak Grad Vremenska prognoza Kukuruzni plamenac Pamukova sovica Jabukin smotavac


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kobila koja je vukla teret pala je od umora na raskrsnici Takovske, Nemanjine i Ulice Bratstva i jedinstva u Požarevcu. Direktor JP "Ljubičevo", Mirko Stojanović, koga su građani pozvali, na ulici joj je dao sisteme i zaključio da kobila st... Više [+]