Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 05.12.2017. 20:15

Promenjivo vreme do sledeće srede

Očekuje nas promenljivo vreme sve do 13. decembra. Zbog toga se na oranicama i u voćnjacima pojavljuju glodari.

Foto: tannoy_be / Flickr
  • 257
  • 17
  • 0

Očekuje nas promenljivo vreme sve do 13. decembra. Biće suvo, samo ponegde sa slabim snegom. Od srede do subote prognozira se toplije vreme. Tokom jutra biće slabog mraza i magle, ali će tokom dana biti pretežno sunčano.

U subotu se očekuje prolazno naoblačenje sa kišom, a u nedelju će se pretvoriti u sneg i u nižim predelima, jer će pasti temperatura. Ponedeljak će biti hladan i uglavnom suv, a do srede će biti toplije, ali uz oblake i kišu.

U delovima centralne, istočne i južne Srbije preovladavaće umereno do jako vlažni uslovi, na jugoistoku ekstremno vlažni uslovi, dok će u ostalim krajevima zemlje biti normalni uslovi vlažnosti.

Problem tokom zime - glodari

Glodari predstavljau problem na parcelama pod pšenicom i drugim ozimim žitaricama. Najviše ima poljskih miševa, čijem razmnožavanju prijaju blage zime. Napadnute su i njive pod krmnim biljem, a pre svega lucerišta, pa i voćnjaci u kojima oštećuju korenje voćaka.

Foto: tannoy_be / Flickr


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Glodari Kiša Sneg Decembar 2017 Vreme


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.