Načini rezidbe i uzgojni oblici u vinogradarstvu

Rezidba je osnovna pomotehnička mera koja se pre svega obavlja radi formiranja i održavanja čokota u što boljem stanju kako bi se njegov potencijal maksimalno iskoristio. Njen cilj je da se lastari ravnomerno rasporede kako bi se postiglo maksimalno izlaganje suncu i provetravanje, što je preduslov da bi ostvarili visok prinos i kvalitet grožđa.

Prethodna foto galerija

Sledeća foto galerija


Autor

Dimitrije Jovanović

Student četvrte godine Fitomedicine na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu i stipendista Agrokluba. U poljoprivredi se vodi načelom da uspešna proizvodnja zavisi kako od teorijskog znanja tako i od dobre poljoprivredne prakse.


Partner

Agroklub doo Novi Sad

Bulevar oslobođenja 78, 21000 Novi Sad, Srbija
e-mail: info@agroklub.rs web: https://www.agroklub.rs/