• Pro-eco
  • 10.04.2018. 14:15

Đubriva s odbijajućim delovanjem na zemljišne štetočine

Firma Pro-eco ponovo prva uvodi novosti na tržište za aktuelne probleme. Ovog puta to su đubriva s odbijajućim delovanjem na zemljišne štetočine.

Foto: pixabay.com/benmenting
  • 2.103
  • 152
  • 0

Sa svakom novom sezonom, nažalost, svedoci smo sve većih napada brojnih zemljišnih štetočina. Najznačajnije štete zemljišne štetočine prave na povrtarskim i ratarskim kulturama. Štetočine koje žive u zemljištu hrane se podzemnim delovima biljaka čime se direktno smanjuje kvalitet korenastog i gomoljastog povrća jer se oštećeni (nagriženi, izbušeni) gomolji krompira, koren šargarepe, peršuna, celera i drugih kultura ne mogu upotrebiti za prodaju. Kod napada zemljišnih štetočina dolazi do proređivanja sklopa i na kraju do znatnog smanjenja prinosa.

IlsaNeem - sertifikovano organsko peletirano đubrivo

Firma Pro-eco ponovo prva uvodi novosti na tržište za aktuelne probleme. Ovaj put to su đubriva s odbijajućim delovanjem na zemljišne štetočine. Đubriva, kao i svi ostali proizvodi firme Pro-eco, poseduju sve potrebne sertifikate za ekološku proizvodnju. U ponudi se nalazi IlsaNeem, sertifikovano organsko peletirano đubrivo svetski poznatog proizvođača ILSA S.p.A i StyriaFert Veggie austrijskog proizvođača Agro Power. 

IlsaNeem osim đubrenja azotom (11%) povećava aktivnost mikro flore stimulisanjem mikroorganizama u zemljište razvijajući intenzivnu biološku aktivnost koja je neophodna za razvoj useva. Dobija se termičkom reakcijom između AGROGEL®-a (hidroliziovan želatin za poljoprivredu) i Neem-a (pogača Neem semenki). Studije sprovedene s biljkom Neem su potvrdile efikasnost odbijajućeg delovanja na više od 200 vrsta zemljišnih štetočina.

Ilsaneem i StyriaFert Veggie đubriva u obliku su granulacije što ih čini pogodnim za aplikaciju

IlsaNeem stvara povoljnije uslove u zemljištu za rast i razvoj zdrave i snažne biljke. Dvostruka aktivnost IlsaNeema, u ishrani biljaka i revitalizaciji "umornog" zemljišta, posebno je namenjena za korišćenje u intenzivnom uzgoju. Jedna od prednosti IlsaNeema je aktivacija plodnosti zemljišta i poboljšanje proizvodnje u slabo mineralnim zemljištima. Ujedno pospešuje dobar početak rasta biljaka, povećava vegetativni porast i jača koren, a samim tim osigurava se bolji izgled i kvalitetu voća i povrća. Pakovanja koja su u ponudi su vreća od 25 kilograma i kantica od 4 kilograma. 

StyriaFert Veggie - povećava prinos i pospešuje nastanak humusa

StyriaFert Veggie je sertifikovano organsko đubrivo 100% biljnog porekla. Sadrži 5% azota, 2% fosfora i 2% kalijuma. Đubrivo zadovoljava standarde proizvodnje po Demeter pravilima. Najveća prednost ovog đubriva je da sadrži kakao ljuskice koje imaju odbijajuće delovanje na zemljišne štetočine i stoga umanjuju štete kod njihovih napada.

StyriaFert Veggie odlikuje vrhunski kvalitet pa se njegovom primenom kod povećanja plodnosti zemljišta, povećava prinos i poboljšava struktura zemljišta. Primenom StyriaFert Veggie đubriva aktiviraju se mikroorganizmi i pospešuje nastanak humusa

Za sva dodatna pitanja vezana za đubriva i njihovu primenu, kao i za predloge upotrebe obratite se Pro-eco timu, na jedan od dole navedenih kontakata, koji će rado pomoći svojim stručnim savetima.


Tagovi

Štetočine Đubriva Prinos Ratarske kulture Povrtarske kulture Organsko Eko proizvodnja


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ambrozija je po visini skoro kao i kukuruz... :-(