Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pro-eco
  • 10.04.2018. 14:15

Đubriva s odbijajućim delovanjem na zemljišne štetočine

Firma Pro-eco ponovo prva uvodi novosti na tržište za aktuelne probleme. Ovog puta to su đubriva s odbijajućim delovanjem na zemljišne štetočine.

Foto: pixabay.com/benmenting
  • 2.226
  • 152
  • 0

Sa svakom novom sezonom, nažalost, svedoci smo sve većih napada brojnih zemljišnih štetočina. Najznačajnije štete zemljišne štetočine prave na povrtarskim i ratarskim kulturama. Štetočine koje žive u zemljištu hrane se podzemnim delovima biljaka čime se direktno smanjuje kvalitet korenastog i gomoljastog povrća jer se oštećeni (nagriženi, izbušeni) gomolji krompira, koren šargarepe, peršuna, celera i drugih kultura ne mogu upotrebiti za prodaju. Kod napada zemljišnih štetočina dolazi do proređivanja sklopa i na kraju do znatnog smanjenja prinosa.

IlsaNeem - sertifikovano organsko peletirano đubrivo

Firma Pro-eco ponovo prva uvodi novosti na tržište za aktuelne probleme. Ovaj put to su đubriva s odbijajućim delovanjem na zemljišne štetočine. Đubriva, kao i svi ostali proizvodi firme Pro-eco, poseduju sve potrebne sertifikate za ekološku proizvodnju. U ponudi se nalazi IlsaNeem, sertifikovano organsko peletirano đubrivo svetski poznatog proizvođača ILSA S.p.A i StyriaFert Veggie austrijskog proizvođača Agro Power. 

IlsaNeem osim đubrenja azotom (11%) povećava aktivnost mikro flore stimulisanjem mikroorganizama u zemljište razvijajući intenzivnu biološku aktivnost koja je neophodna za razvoj useva. Dobija se termičkom reakcijom između AGROGEL®-a (hidroliziovan želatin za poljoprivredu) i Neem-a (pogača Neem semenki). Studije sprovedene s biljkom Neem su potvrdile efikasnost odbijajućeg delovanja na više od 200 vrsta zemljišnih štetočina.

Ilsaneem i StyriaFert Veggie đubriva u obliku su granulacije što ih čini pogodnim za aplikaciju

IlsaNeem stvara povoljnije uslove u zemljištu za rast i razvoj zdrave i snažne biljke. Dvostruka aktivnost IlsaNeema, u ishrani biljaka i revitalizaciji "umornog" zemljišta, posebno je namenjena za korišćenje u intenzivnom uzgoju. Jedna od prednosti IlsaNeema je aktivacija plodnosti zemljišta i poboljšanje proizvodnje u slabo mineralnim zemljištima. Ujedno pospešuje dobar početak rasta biljaka, povećava vegetativni porast i jača koren, a samim tim osigurava se bolji izgled i kvalitetu voća i povrća. Pakovanja koja su u ponudi su vreća od 25 kilograma i kantica od 4 kilograma. 

StyriaFert Veggie - povećava prinos i pospešuje nastanak humusa

StyriaFert Veggie je sertifikovano organsko đubrivo 100% biljnog porekla. Sadrži 5% azota, 2% fosfora i 2% kalijuma. Đubrivo zadovoljava standarde proizvodnje po Demeter pravilima. Najveća prednost ovog đubriva je da sadrži kakao ljuskice koje imaju odbijajuće delovanje na zemljišne štetočine i stoga umanjuju štete kod njihovih napada.

StyriaFert Veggie odlikuje vrhunski kvalitet pa se njegovom primenom kod povećanja plodnosti zemljišta, povećava prinos i poboljšava struktura zemljišta. Primenom StyriaFert Veggie đubriva aktiviraju se mikroorganizmi i pospešuje nastanak humusa

Za sva dodatna pitanja vezana za đubriva i njihovu primenu, kao i za predloge upotrebe obratite se Pro-eco timu, na jedan od dole navedenih kontakata, koji će rado pomoći svojim stručnim savetima.


Tagovi

Štetočine Đubriva Prinos Ratarske kulture Povrtarske kulture Organsko Eko proizvodnja


Partner