Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 18.03.2021. 10:30

Beograd: Raspisani poljoprivredni konkursi - povraćaj 80 odsto

Grad Beograd je i ove godine opredelio sredstva za investicije u voćarstvu i povrtarstvu, pčelarstvu, stočarstvu i za nabavku poljoprivrednih mašina. Subvencioniše se 80 odsto prihvatljivih troškova, a zainteresovani mogu da konkurišu do 2. aprila.

Foto: Bigstock/IrinaRio
  • 880
  • 86
  • 0

Sekretarijat za privredu grada Beograda nedavno je raspisao nekoliko konkursa za ulaganje u poljoprivredu. I ove godine zainteresovani će moći da konkurišu za dodelu podsticajih sredstava u oblasti voćarstva i povrstarstva, zatim za nabavku traktora ili priključnih mašina, kao i za oblast pčelarstva i stočarstva i to do 2. aprila.

Većina poljoprivrednika uvek je najviše zainteresovana za nabavku poljoprivrednih mašina. Ove godine, grad Beograd za ovaj konkurs opredelio je 100 miliona dinara, a zainteresovani uz ispunjenje traženih uslova mogu da konkurišu za nabavku traktora ili jedne ili više priključnih poljoprivrednih mašina po osnovu biljne proizvodnje i stočarske u sektoru mesa i mleka.

Podsticajna sredstva koja su namenska i bespovratna dodeljuju se u iznosu 80 odsto od cene prihvatljivih troškova nabavke traktora bez PDV-a, koja je predmet Javnog poziva, odnosno maksimalan iznos podsticajnih sredstava ne može biti veći od milion dinara po korisniku.

Podsticajna sredstva koja su namenska i bespovratna dodeljuju se za nabavku priključne mašine sa PDV-om, koja je predmet Javnog poziva, odnosno maksimalan iznos podsticajnih sredstava ne može biti veći od 400.000 dinara po korisniku.

Prihvatljivi troškovi odnose se na nov traktor sa kabinom ili ramom, snage motora do 60 kilovata (kW) sa standardnim delovima, uređajima i opremom, kao i na nove priključne mašine.

Ulaganje i u voćarstvo, pčelarstvo i stočarstvo

Podsticajna sredstva u voćarstvu i povrtarstvu u iznosu od 80 odsto cene prihvatljivih troškova namenjena su za nabavku nove opreme: protivgradna mreža na površini od 0,25 ha do jednog hektara; protivgradna mreža sa sistemom za navodnjavanje "kap po kap", na površini od 0,25 ha do jednog hektara; plastenik sa sistemom za navodnjavanje "kap po kap", na površini od 0,05 ha do 0,10 ha; žičana ograda za ograđivanje višegodišnjih zasada, na površini od 0,25 ha do pet hektara; oprema za orezivanje voća - električne makaze, sistem za navodnjavanje "kap po kap", na površini od 0,25 ha do pet hektara; hidrant sa ili bez merača protoka vode; sistem za navodnjavanje "kap po kap" sa hidrantom sa ili bez merača protoka vode na površini od 0,25 ha do pet hektara.

Za pčelarstvo je opredeljeno 30 miliona dinara, a zainteresovani će moći da konkurišu za nabavku konšnicu i opreme, pri čemu maksimalan iznos ne može biti veći od 150.000 dinara.

Za oblast stočarstva grad je opredelio 10 miliona dinara, isti se procenat investicija subvencioniše kao za prethodna tri konkursa, a maksimalan iznos podsticajnih sredstava po korisniku ne može biti veći od 220.000 dinara za nabavku kvalitetne steone junice ili opreme. Takođe, maksimalan iznos podsticajnih sredstava po korisniku ne može biti veći od 660.000,00 dinara za nabavku 30 kvalitetnih priplodnih ovaca ili koza.

Bliže uslove konkurisanja i kako se prijaviti možete da pogledate na ovom linku i u dokumentima ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Subvencije Investicije u stočarstvu Investicije u pčelaarstvu Ulaganje u voćarstvo i povrtarstvo Grad Beograd Nabavka traktora


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Vode Vojvodine" su zaračunale prvi kvartal naplate naknade za odvodnjavanje za 2024. godinu, javljaju nam čitaoci Agrokluba. Prema Zakonu donetim još u novembru, ova naknada je za 2023. umanjena 50 odsto, a ukida se od ove godine. Zato su... Više [+]