Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novi Bečej
  • 14.03.2017. 17:00

Besplatni plastenici za mlade

Sve osobe do 30 godina starosti iz opštine Novi Bečej, koje su nezaposlene, a nalaze se na evidenciji, mogu da se prijave na edukacije u oblasti plasteničke proizvodnje. Rok za prijavu je 20. mart.

Foto: juergen
  • 3.034
  • 149
  • 0

Sve osobe do 30 godina starosti iz opštine Novi Bečej, koje su nezaposlene, a nalaze se na evidenciji, mogu da se prijave na edukacije u oblasti plasteničke proizvodnje. Ovo im omogućava Omladinski klub Novog Bečeja u partnerstvu sa Opštinom Novi Bečej i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta. Naziv projekta je "Poljoprivredni inkubator za mlade na selu", a rok za prijavu je 20. mart.

15 mladih imaće priliku za edukaciju

Nakon što se popuni upitnik, koji možete da nađete ispod teksta i ovde, vršiće se selekcija. Biće odabrano 15 mladih, koji će proći teorijske i praktične obuke u oblasti agrara.

"Nakon obuka predviđeno je da se raspiše konkurs za mlade koji su prošli edukacije, na kome treba predstaviti razvijen biznis plan, a najbolja tri ćemo odabrati za ulazak u plastenike, koji će biti locirani u Kumanu. Cilj nam je da mladima damo šansu da žive i privređuju u lokalnim zajednicama", rekao je Kristijan Lukić, koordinator projekta.

Obavezno prisustvo na edukacijama

Edukacije bi trebalo da traju osam dana. Predviđeno je upoznavanje polaznika sa povrtarskom proizvodnjom, ciklusom proizvodnje u plastenicima, proizvodnjom rasada, načinima i mogućnostima finansiranja, finansijskim menadžmentom poljoprivrednih proizvođača, marketingom i tržištem, poslovnim povezivanjem i drugo. Prisustvo je obavezno, kako bi se dalje konkurisalo za besplatno korišćenje plastenika.

Prijave se podnose lično u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj ili putem e-maila na adresu omladina.nb@gmail.com.

Foto: juergen64 / Pixabay


Dokumenti


Tagovi

Plastenici Mladi Konkurs Edukacija


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Unutrašnjost drevnog manastira Svetog Nikole u Vranju.