Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 16.12.2021. 10:00

Do 800.000 dinara za nabavku mašina i opreme u stočarstvu

Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu, umanjenom za iznos PDV-a, odnosno 50 odsto od vrednosti investicije, a najviši ukupni za koji se može ostvariti pravo iznosi 800.000 dinara.

Foto: Depositphotos/branex
  • 455
  • 121
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede donelo je Pravilnik o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu.

Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu, umanjenom za iznos PDV-a, odnosno 50 odsto od vrednosti investicije, a najviši ukupni za koji se može ostvariti pravo iznosi 800.000 dinara, dok se obaveštenje zaključuje informacijom da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na osnovu donetog pravilnika, uskoro da raspiše javni poziv za podnošenje zahteva.

Zainteresovani mogu konkurisati za nabavku mašina i opreme:

  • za pripremu, distribuciju i skladištenje koncentrovane i kabaste stočne hrane;
  • za manipulaciju i distribuciju čvrstog, polutečnog i tečnog stajnjaka;
  • kojom se štiti dobrobit životinja;
  • za vaganje, usmeravanje i obuzdavanje životinja;
  • za proizvodnju konzumnih kokošijih jaja;
  • za pčelarstvo;
  • za mužu;
  • za držanje, odgoj i tov živine.

Detaljnije o uslovima koje propisuje pravilnik možete pročitati na ovom linku.

Osim fizičkih lica, privrednih društava, preduzetnika, srednjih škola, zemljoradničkih zadruga i naučno-istraživačkih insitutucija, za ove subvencije mogu konkurisati od sad i verske zajednice i crkva u skladu sa zakonom.

Vrednost investicija za koje potencijalni aplikanti podnose zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje jednaka ili veća od 80.000 dinara, odnosno ako je vrednost investicija za pčelarstvo za koje se podnosi zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje jednaka ili veća od 50.000 dinara.

Može ostvariti pravo i ako je iznos pojedinačnog računa jednak ili veći od 25.000 dinara i ako je na računu iznos za svaku pojedinačnu investiciju iz Tabele jednak ili veći od 25.000 dinara, odnosno ako je za investicije za pčelarstvo iznos pojedinačnog računa jednak ili veći od 20.000 dinara.

U Pravilniku se ističe da pravo na podsticaje registrovana poljoprivredna gazdinstva za 2022. godinu ostvaruju ako su izvršila nabavku mašina i opreme od 01. januara 2021. godine najkasnije do dana podnošenja zahteva.


Tagovi

Nabavka mašina Oprema za mužu Subvencije Pravilnik Oprema za pčelarstvo


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić