Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vojvodina
  • 28.12.2020. 10:00

Fokus Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu na malim i srednjim proizvođačima

Pored malih i srednjih proizvođača podršku će dobiti i mladi poljoprivrednici, za koje je Sekretarijat opredelio čak 200 miliona dinara, a investicije koje budu realizovali sufinansiraće se iz pokrajinskog budžeta u visini do 90 procenata.

Foto: Bigstock/budabar
  • 562
  • 61
  • 0

Odlukom poslanika u Skupštini Vojvodine usvojen je Predlog pokrajinskog budzeta za 2020. godinu, čiji obim iznosi 75,2 milijarde dinara. Prioriteti Pokrajinske vlade u 2021. godini biće ekonomska i razvojna politika, zdravstvo, zaštita životne sredine, kultura i informisanje, ali i poljoprivreda i ruralni razvoj.

Gostujući u emisiji Brazde na RTV-u, pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić, istakao je da će u narednom periodu fokus Sekretarijata biti na malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima.

Investicije mladih sufinasiraće se do 90 odsto

Najveće interesovanje u prethodnom periodu vladalo je za konkurs za navodnjavanje, te je za tu namenu opredeljeno 370 miliona dinara.

Ni mladi poljoprivrednici neće ostati bez finansijske podrške, za šta je Sekretarijat opredelio čak 200 miliona dinara, a investicije koje mladi poljoprivrednici budu realizovali sufinansiraće se iz pokrajinskog budžeta u visini do 90 procenata, a maksimalni iznos povraćaja po jednoj prijavi biće 1,5 milion dinara.

Vojvođani ostali bez sredstava za pet konkursa?

Takođe, Božić je istakao da će u narednim nedeljama biti organizovane dve onlajn konferencije posvećene mladima i budućnosti u poljopriredi, gde će 40 mladih paora moći direktno da postavljaju pitanja sekretaru.


Tagovi

Subvencije Vojvodina Pokrajinski sekreterijat Mladi poljoprivrednici Čedomir Božić Navodnjavanje


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...