Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 09.03.2022. 12:15

Isplata 8.000 dinara za poljoprivrednike uskoro?

U narednih sedam do deset dana poljoprivrednicima će biti isplaćeno 8.000 dinara podsticaja po hektaru, izjavio je direktor Uprave za agrarna plaćanja Marko Kesić.

Foto: Depositphotos/budabar
  • 9.576
  • 1.010
  • 0

Prilikom otvaranja prvog Međunarodnog sajam poljoprivrede "Bogatić 2022", na kome je veliki broj proizvođača i uvoznika poljoprivredne mehanizacije, semena, stočne hrane, plastenika, opreme za farmere, zalivnih sistema i zaštite od grada predstavilo posetiocima svoju ponudu, direktor Uprave za agrarna plaćanja Marko Kesić najavio je isplatu subvencija po hektaru.

"U narednih sedam do deset dana poljoprivrednicima će biti isplaćeno 8.000 dinara podsticaja po hektaru, zapravo radi se o podsticajima 6.000 dinara po hektaru i 2.000 dinara kao pomoć za situaciju koju danas imamo, sa opštim rastom cena energenata, semena, đubriva, goriva", izjavio je Kesić.

Subvencije po hektaru bez podnošenja zahteva, ali ne za svakoga?

Podsetimo, Uprava za agrarna plaćanja će na osnovu preseka stanja o isplaćenim osnovnim podsticajima u biljnoj proizvodnji u 2021-toj godini, svim poljoprivrednicima koji su protekle godine ostvarili pravo na ovaj podsticaj isplatiti sredstva i za 2022. godinu, iako nisu podnosili zahtev. 

Poljoprivredni proizvođači koji su registrovali svoje gazdinstvo u periodu od 30.09.2020 do 30.09.2021 godine, ili pre tog perioda, a koji u 2021. godini nisu ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, zahteve će podnositi Upravi za agrarna plaćanja putem mejl adrese podsticaji.pohektaru@minpolj.gov.rs od 1. marta do 30. aprila 2022. godine.

Dovoljno je dostaviti podatke o podnosiocu zahteva, i to:

  • ime i prezime;
  • matični broj (JMBG) i
  • broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG).

Korisnicima koji nisu tehnički u mogućnosti da upute mejl biće dostupne filijale Uprave za Trezor.


Tagovi

Subvencije po hektaru Marko Kesić Isplata Podnošenje zahteva


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao