Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mere podrške
  • 23.04.2020. 09:00

Isplata jednokratne novčane pomoći - bez podnošenja zahteva?

Novčana pomoć uplaćivaće se direktno na namenski račun prijavljen u Registru poljoprivrednih gazdnistava, na osnovu stanja u navedenim evidencijama na dan 16. aprila 2020. godine i nije neophodno podnositi zahtev za ostvarivanje prava na ovaj vid podrške.

Foto: Julijana El Omari
  • 6.402
  • 323
  • 1

Isplatu jednokratne novčane pomoći poljoprivrednim gazdinstvima u cilju ublažavanja posledica nastalih usled bolesti COVID-19, obavlja Ministarstvo finansija - Uprava za trezor, na osnovu podataka iz evidencija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Registra poljoprivrednih gazdinstava i Veterinarske baze, prenosi se na sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

Novčana pomoć uplaćivaće se direktno na namenski račun prijavljen u Registru poljoprivrednih gazdnistava, na osnovu stanja u navedenim evidencijama na dan 16. aprila 2020. godine i nije neophodno podnositi zahtev za ostvarivanje prava na ovaj vid podrške.

Visina pomoći - ograničena

Visina pomoći je ograničena i maksimalni iznosi pomoći koje poljoprivredno gazdinstvo može ostvariti iznosi:

  • 25 dinara po kvadratnom metru upisane površine pod gajenjem povrća u zaštićenom prostoru, a najviše 90.000 dinara;
  • 3.000 dinara po grlu krave, a najviše 30.000 dinara;
  • 500 dinara po grlu ovce ili koze, a najviše 20.000 dinara;
  • 800 dinara po košnici pčela, a najviše 20.000 dinara.

Novčana sredstva pomoći za poljoprivrednike i kako do njih?

Kako smo ranije pisali, bespovratna pomoć uplaćivaće se direkno na račun poljoprivrednika, odnosno na namenski račun poljoprivrednog gazdinstva otvoren kod poslovne banke i upisan u Registar.

Pored opšteg uslova neophodno je da podnosilac zahteva u Registru ima upisane površine pod gajenjem povrća u zaštićenom prostoru, ili da je vlasnik životinje (krave, ovce ili koze) koja je obeležena i registrovana u Centralnoj bazi podataka o obeležavanju životinja. Pravo na novčanu pomoć imaju i vlasnici obeleženih i registrovanih košnice pčela, bili oni nosioci ili članovi poljoprivrednog gazdinstva, pod uslovom da imaju 70 ili više godina starosti u 2020. godini.


Tagovi

Novčana pomoć Isplata novčane pomoći Poljoprivrednici Namenski račun Pomoć Ministarstvo poljoprivrede Uprava za trezor


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao